Connect with us

Stiri despre telefoane

Curg amenzile ANPC de Black Friday. Flanco, PC Garage, Evomag, etc.

Published

on

Curg amenzile ANPC De Black Friday. Flanco, PC Garage, Evomag, etc. Se pare ca Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a pus tare de tot pe marile magazine si iata ca astazi, au curs amenzile! Nu ne bucuram pentru amenzi, ne bucuram ca si-a dat seama statul ca exista magazine care pacalesc clientii.

Chiar acum cateva ore scriam despre faptul ca ANPC a infiintat Comandamentului Special Black Friday si deja auzim despre primele 11 magazine care au fost amendate. Sunt magazine mari, inclusiv PC Garage, cel ce tine de Dante International, adica acea companie sub care opereaza si eMag.

Curg amenzile ANPC de Black Friday. Flanco, PC Garage, Evomag, etc.

Amenzile ANPC de Black Friday

In afara de PC Garage, au mai fost amendate urmatoarele magazine:

Advertisement
 • Altex Romania SRL (www.mediagalaxy.ro)
 • Flanco Retail SA (www.flanco.ro)
 • FineStore Distribution SRL (www.finestore.ro)
 • Vivre Deco SA (www.vivre.ro)
 • Studio Moderna SRL (www.top-shop.ro)
 • Arsis Trading SRL (www.arsis.ro)
 • Lc Waikiki Retail Ro SRL (www.lcv.ro)
 • Elefant SRL (www.elefant.ro)
 • Premium Store SRL (www.premiumstore.ro)
 • Pc Garage SRL (www.pcgarage.ro)
 • Evolution Prest Systems SRL (www.evomag.ro)

Acestor sancțiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc (asta inseamna ca au recunoscut, ca sa va dati seama despre ce vorbim).

Curg amenzile ANPC de Black Friday. Flanco, PC Garage, Evomag, etc.

De ce au fost amendate? Deoarece practicau “reduceri” prețrile de referința afișate nu erau cele mai mici prețuri practicate in ultimele 30 de zile. Astfel, prin modul incorect de calcul al prețului redus creandu-se premisa existentei unui avantaj specific prețului. Clientii au fost determinati sa ia o decizie de tranzactionare pe care nu ar fi luat-o daca ar fi cunoscut realitatea.

In total, au fost date amenzi de 275.000 lei. Poate ca nu este o suma mare, dar este bine ca aceste magazine au aflat ca exista si cineva care poate lua masuri si care vrea sa apere consumatorii. Sa speram ca vor continua aceste controale, stim ca in Romania sunt reduceri si campanii mai tot anul.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Costel

  noiembrie 11, 2021 at 19:32

  Urmeste iHunt 😁

 2. Cosmin

  noiembrie 11, 2021 at 20:26

  Pai eu urmaresc zilnic. Faza e ca au un pret si merg cu el tot anul. Nu maresc, eventual scad. Daca ai vreo dovada de marire, las-o aici. Dar iti spun eu ca la ei este BF pe bune. Nu reduceri de 1000 de lei, dar pe bune. Si decat o țeapa, mai bine 50 de lei sau 100 de lei redusi cinstiti.

  • Anonim

   noiembrie 12, 2021 at 22:45

   Corect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des