Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Pareri despre CarVertical AutoDNA si istoric RAR verificare masina online

Published

on

Aplicatia CarVertical vs AutoDNA vs istoric RAR – Am ajuns la concluzia ca istoricul de la RAR a fost cea mai buna solutie in cazul meu. Dar si cea mai ieftina alegere. Cred ca majoritatea potentialilor clienti de masini SH, aleg sa-si verifice masinile inainte de a le cumpara.

Pe langa vizita (sau nu) la un service, deja stim ca pe piata sunt 2 mari aplicatii care iti arata date legate de istoricul masinii. Aplicatiile CarVertical si AutoDNA sunt gratuite in Google Play, dar raportul costa in jur de 60-70 lei. Update – AutoDNA nu este in Google Play.

Cand mi-am achizitionat masina, le-am folosit pe ambele. Ulterior, dupa ce am achizitionat-o, am aflat ca pot iesi mai ieftin daca folosesc istoricul RAR. Adica in jur de 35 lei. 

Advertisement

Pareri despre CarVertical AutoDNA si istoric RAR verificare masina online

Aplicatia CarVertical vs AutoDNA vs istoric RAR

Avantajele aplicatiei de la RAR:

  • -Pret mai mic daca vrei sa vezi eventualele daune ale masinii
  • -Gratuit daca vei cumpara masina din Romania si te intereseaza numai numarul de km

Avantajele CarVertical si AutoDNA

  • Date mult mai complexe, baza de date istoric furat, poze.
  • Pe acestea le recomand in cazul in care cumparati o masina recent adusa din strainatate

Verificare gratuita aplicatia RAR, istoricul numarului de km (in baza VIN, numar de identificare care se gaseste in talonul masinii)

Asa cum spuneam anterior, nu trebuie sa platesti nimic daca te intereseaza sa vezi numarul de km. Dar atentie, ma refer la masinile care au rulat numai in Romania. Daca este recent adusa, nu te ajuta cu nimic. Exemplu de masina adusa acum un an si exemplu de masina rulata numai in Romania:

[the_ad id=”76866″]

Advertisement

Rulata numai in Romania, istoric complet al numarului de km. Din 2007 si pana in prezent.

Masina cumparata din Germania in 2019:

Asa cum vedem din imaginea de mai sus, istoricul acesta nu ne prea ajuta. Aflam nr. de km, insa numai din 2019 cu toate ca masina este fabricata in 2011. Asta se intampla deoarece verificarile ITP nu au fost facute la noi in tara si istoricul RAR nu ne poate genera o fisa completa!

Advertisement

De multe ori, se intampla ca nici macar cu AutoDNA sau CarVertical sa nu poti afla un istoric desfasurat al numarului de kilometri. Deci, daca va cumparati masina din Romania si vreti sa verificati gratuit daca numarul de kilometri afisati in bord sunt reali, este suficient sa intrati pe site-ul RAR.

Tot de aici (dupa ce aflati nr de km), puteti sa vedeti si un istoric al daunelor. Raportul RAR costa 35 de lei si arata ca cel de mai jos. In cazul nostru, avem doua daune. Vedem clar o estimare de pret a reparatiilor, daca au fost atinse zonele vitale ale masinii dar si perioada in care au avut loc accidentele:

Deci, contra sumei de 35 lei, am aflat ca masina aceasta a avut 2 daune. Gratuit, am vazut si desfasuratorul numarului de km. Daca ne intereseaza numai atat, site-ul RAR ne ajuta destul de mult. Dar repet, valabil pentru masinile cu istoric in Romania, cumparate de noi din Ro.

Advertisement

Pareri despre CarVertical AutoDNA si istoric RAR

Cand am facut verificarea prin AutoDNA, am primit si un cod de 10% reducere. Acesta este rAbz731 si poate fi folosit o singura data. Deci, primul cititor care-l foloseste este si singurul norocos. Nu este o reclama, codul l-am primit pe mail.

In cele ce urmeaza, vedem cum arata si un raport AutoDNA. Din pacate, in cazul meu, acest rapot nu mi-a aratat un istoric al nr de km. Insa, am aflat ca masina adusa din Germania nu a avut accident si nici apare in baza de date a autoturismelor furate.

Am mai aflat de aici si tara in care a fost fabricata, data la care a fost inmatriculata pentru prima data, detalii tehnice, echipamente, dotari, etc. Acestea nu le-as fi aflat prin RAR. Dar oricum, nu sunt niste date esentiale.

Advertisement

Un raport aproape identic am primit si de la CarVertical. Numai ca acestia au detectat inclusiv baza de date de la RAR si au citit numarul de km ai masinii atunci cand a fost adusa in tara si s-a facut verificarea la RAR + ITP-ul. Dar un desfasurator complet (pentru nr. de km.) din 2011 si pana in 2019 nu mi-au dat.

Si cateva capturi din raportul CarVertical:

Pareri despre CarVertical AutoDNA si istoric RAR verificare masina online

Concluzii CarVertical si AutoDNA:

Advertisement

Pentru masina adusa din Germania si inmatriculata in Romania in 2019, nu am aflat mare lucru. Dar macar stiu ca nu apare ca lovita prin strainatate, nu apare furata, taxi, etc. Un plus pentru CarVertical pentru ca mi-a vazut si numarul de km. din Romania.

Concluzii Istoric RAR.

Este o alegere buna daca masina nu a rulat in strainatate. Gratuit vezi numarul de kilometri si pentru 35 lei, afli daca a suferit daune. Cu dus si intors la aceste daune. Este logic ca in cazul in care masina a fost lovita si reparata la un prieten in curte, RAR-ul nu va detecta paguba. Ei culeg date de la firmele de asigurare.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des