Connect with us

Stiri despre telefoane

Final de drum pentru Lightning, iPhone 15 trece la USB-C

Published

on

Apple a amanat cat a putut de mult trecerea la noul port standard, USB-C, masura impusa de Uniunea Europeana. Cu toate ca initial se pare ca modelele din seria iPhone 15 ar fi fost proiectate tot cu port Lightning, cele mai recente stiri sugereaza ca gigantul american a revenit asupra deciziei si nu va mai folosi asa ceva.

usb-c iphone 15

Va fi pentru prima data cand un iPhone va avea acest port de incarcare Lightning, unul regasit in 2023 pe toate modelele cu Android dar si pe alte gadgeturi care se incarca prin USB. Decizia de a utiliza USB-C se pare ca a fost luata recent, in luna martie si o serie de prototipuri de iPhone 15 fiind pregatite inca de anul trecut.

Uniunea Europeana a adoptat o noua directiva in iulie 2020, aceasta impune utilizarea unui port de incarcare universal pentru toate dispozitivele electronice, inclusiv telefoane mobile, indiferent de producator. Aceasta a fost o masura menita sa reduca deseurile electronice si sa faciliteze utilizarea incarcatoarelor si cablurilor comune pentru mai multe gadgeturi.

Apple a utilizat portul Lightning de la lansarea iPhone 5 in 2012 si a dezvoltat o serie de accesorii si incarcatoare compatibile cu acesta. Insa, cu noile reglementari UE, compania trebuie sa treaca la un port de incarcare universal pentru a se conforma noilor reglementari. USB-C este deja un port universal si utilizat pe scara larga pe alte dispozitive electronice.

Advertisement

sursa foto

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des