Acasă Tutoriale telefon

Control parental pentru aplicatiile ce vin din Google Play (PEGI)

0
nofollow

Control parental pentru aplicatiile ce vin din Google Play (PEGI) – Sistemul de ratinguri în funcţie de varsta PEGI (Informaţii despre Jocuri la nivel Paneuropean) a fost elaborat pentru a-i ajuta pe parinţii din Europa sa ia decizii informate atunci cand decid sa acorde celor mici accesul la magazinul Google Play (in acest caz). A fost lansat în primavara anului 2003 şi a înlocuit sistemele naţionale de rating în funcţie de varsta cu un sistem unic care este în prezent folosit în cea mai mare parte a teritoriului european.

Control parental pentru aplicatiile ce vin din Google Play (PEGI) -Probabil, ati vazut un rating al aplicatiilor in Google Play si mai jos, aveti doua exemple:

Observam PEGI 3 si apoi PEGI 18 in capturile de mai sus. PEGI 3 inseamna ca sunt jocuri adecvate si fara continut daunator. PEGI 18 reprezinta nivelul cel mai periculos si cei mici nu ar trebui sa aiba acces la aceste jocuri sau aplicatii.

In Google Play, exista jocuri sau aplicatii de diferite tipuri: PEGI 3, PEGI 7, PEGI 12, PEGI 16 si PEGI 18.

In functie de varsta copilului, este indicat sa profitati de setarile pe care le gasiti in Google Play si sa-i interziceti celui mic aplicatiile (sau jocurile) pe care le considerati daunatoare.

CITESTE SI:  Cum iti faci telefonul tau cu Android? Cum se rebranduieste? OEM!

Astfel, daca aveti un copil de pana in 7 ani, puteti oferi acces numai la cele cotate PEGI 3 sau 7. Apoi, in cazul in care doriti, puteti ridica restrictia si sa alegeti PEGI 12, 16 sau chiar 18. Jocurile dotate cu 18 sunt cele cu violenta.

Iata si cum sa procedati, cum sa puneti practic o parola pentru anumite nivele:

Intrati in Google Play si accesati meniul de setari (captura 1). Apoi, cautati “control parental”  si activati.

Alegeti pentru ce anume doriti sa setati o parola. Jocuri, aplicati sau muzica. Apoi, setati un cod pin. La final, alegeti pana la ce nivel (PEGI) va avea acces cel mic si apoi, apasati pe “salvati”.

Asta a fost tot, acum aveti un control asupra aplicatiilor (sau a jocurilor) pe care cel mic le va instala pe telefon sau pe tableta. Acesta nu va mai putea descarca si instala aplicatii care nu sunt adecvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here