Connect with us

Stiri despre telefoane

Cred ca deja exageram cu 32GB memorie RAM

Published

on

Cred ca deja exageram cu 32GB memorie RAM pe telefoanele cu Android, asta in timp ce concurenta (Apple) se descurca si cu mult mai putin, 8GB. Si se descurca excelent. Stiu, acolo este alt sistem de operare dar ce sa vezi, si robotelul verse s-ar descurca excelent cu 8 sau 12GB.

Insa, din dorinta de a se remarca, unii producatori au inceput deja sa testeze telefoane mobile ce vor sosi direct cu 32GB memorie RAM! Nu vi se pare cam fortat si cam mult? Da, poate fi la mijloc si ceva marketing, poate chiar mai mult.

Acel model ne va ramane pentru mult timp in minte, toata presa va scrie despre el si avand in vedere ca va fi primul, probabil va reusi sa aiba si vanzari destul de bune, asta in ciuda pretului care ma astept sa fie extrem de mare.

Advertisement

Dar asta s-a intamplat si in vara aceasta, atunci cand a fost lansat primul telefon cu 24GB. Foarte rapid, au inceput si alti producatori sa prezinte astfel de varianta, unele care costa mult mai mult in comparatie cu cele standard si cu care ne-am descurca de minune.

In plus, mai sunt si firmele mai mici care se folosesc de alta strategie pentru a ne atrage atentia si a ne face sa scoatem banii din portofel. Chiar daca un anumit smartphone are specificatii mai slabe, ei etaleaza frumos o multime de memorie RAM, dar jumatate fiind una virtuala.

Si ce sa faci cu o “tona”, nu de alta, dar sistemul de operare Android este destul de inteligent si stie foarte mine sa-si conserve resursele pe care le are si cum sa le gestioneze. Inca nu au aparut aplicatii atat de mega/super complexe si nici nu cred ca sta cineva sa faca editare video avansata cu ajutorul unui smartphone.

Advertisement

Ma intreb unde anume se va ajunge si daca pe langa cei 32GB, vor adauga si inca 8 virtuali. Inteleg ca tehnologia avanseaza mai repede decat am crede, dar parca mult prea repede in unele cazuri. Momentan (si pentru mult timp) ma multumesc cu “numai”12 si sa stiti ca nu simt nevoia de mai mult. Si chiar pus serios telefonul la treaba.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des