Acasă Tutoriale telefon Cum acordam permisiunile aplicatiilor in Android 6.0 Marshmallow?

Cum acordam permisiunile aplicatiilor in Android 6.0 Marshmallow?

2
nofollow

Cum acordam permisiunile aplicatiilor in Android 6.0 Marshmallow? Cred ca stiti de acest aspect destul de stresant, adica de acordarea diverselor permisiuni ale aplicatiilor in Android Marshmallow, mereu cand instalezi o aplicatie noua si vrei sa o folosesti sau sa o setezi, aceasta nu te va lasa sa faci nimic fara sa acorzi diverse permisiuni.

Adica sa-ti acceseze camera foto, microfonul, locatia si diverse alte date pe care nu vrei sa le imparti cu nimeni pana la urma. Daca nu le vei acorda, aplicatia nu va functiona! Multi se intreaba de ce trebuie ca o aplicatie sa-ti acceseze microfonul, chiar daca aplicatia respectiva nu are legatura cu asta!? Asa a vrut Google sa faca si stiu ca poate parea ciudat, ar fi mult mai mult de discutat legat de aceste aspecte, poate intr-un alt articol.

Dar ce se intampla cand ai folosit aplicatia, te-ai plictisit de ea sau nu o folosesti zilnic? Pai ea are acces in continuare la (dupa caz) camera foto, calendar, microfon, locatie, agenda, etc. Pentru cei ce cred ca cineva din spatele unei aplicatii anume poate accesa anumite date, am sa le arat cum sa dezactiveze permisiunile, dar fara a sterge aplicatia, asta in cazul in care nu se doreste indepartarea aplicatiei respective.

De ce are nevoie aplicatia player video din meniul lui UMi Touch sa acceseze mesajele de tip SMS? Poate o exista vreo explicatie logica, insa eu nu am gasit-o pana acum si mai jos voi interzice aplicatiei respective aceasta permisiune.

Este vorba de “Video”

screenshot_2016-09-19-19-11-38-367 Cum acordam permisiunile aplicatiilor in Android 6.0 Marshmallow?

Apasam pe ea si se va deschide ceva de genul:

screenshot_2016-09-19-19-11-34-572 Cum acordam permisiunile aplicatiilor in Android 6.0 Marshmallow?

In captura de mai sus, aflam direct la ce are ea acces, pentru a modifica aceste date, apasam pe “Permisiuni” si se va deschide o fereastra ca cea de mai jos:

screenshot_2016-09-19-19-11-30-804 Cum acordam permisiunile aplicatiilor in Android 6.0 Marshmallow?

Vedem aici direct ce permisiuni sunt acordate, avantajul este acela ca putem activa sau dezactiva aceste permisiuni, au am dezactivat “mesaje text” si aplicatia functioneaza fara probleme si asa, adica fara sa aiba acces la mesajele mele de tip SMS. Daca si voi aveti aplicatii dubioase prin meniu sau daca numai din curiozitate vreti sa verificati o anumita aplicatie, o puteti face foarte simplu.

Intrati in meniu, setari, aplicatii si acum stiti ceea ce este de facut.

2 COMENTARII

  1. Ce ma deranjeaza (da, din nou 😀 ) ca nu au vrut sa integreze o permisiune pentru accesul la internet, mai bine spus un firewall cu care sa nu permiti anumitor aplicatii accesul la internet…. dar stiu, cum ar mai fi facut Google bani atunci ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here