Connect with us
--------

Stiri despre telefoane

Cum activezi alertele de cutremur pe telefonul Android

Published

on

Cum activezi alertele de cutremur pe telefonul Android in cativa pasi simpli si speram sa nu ai niciodata neplacerea ca terminalul tau sa-ti dea o astfel de alerta. Datele se bazeaza pe informatiile primite de la ShakeAlert, functia fiind implementata in mod default pe majoritatea telefoanelor.

Unele o au activata, altele dezactivata si tot ce trebuie sa faci este sa cauti in meniu si daca doresti sa o bifezi. Telefonul va folosi locatia aproximativa pentru a trimite semnale despre cutremurele din apropiere care au o magnitudine de minimum 4.5. Vei fi informat cu cateva momente inainte de miscarea pamantului, dar nu stim cu exactitate cat de rapid! In orice caz, sa speram ca va fi un timp suficient pentru a lua rapid cateva masuri.

  • Ne pastram calmul, nu intram in panica, nu ne speriem de zgomotele din jur.
  • Prevenim tendintele de a parasi camera sau locuința, deoarece faza seismica inițială are o durată redusa, astfel încat, tocmai faza puternica a mișcarii seismice ne poate surprinde pe scari, holuri, paliere, în aglomerație și panica, conducand la accidente grave, nedorite.
  • Ramanem in incapere sau locuinta, departe de ferestre care se pot sparge și ne pot accidenta, ne adapostim sub o grindă, toc de ușa solid, sub un birou sau masa care sunt suficient de rezistente.
  • Inchidem sursele de foc/
  • Nu fugim pe usa, nu sarim pe fereastra nu alergam pe scări, nu utilizam liftul. (sursa: I.S.U)

cutremur telefon

In functie de telefonul pe care-l avem, alertele de cutremur pot fi active sau dezactivate. Pentru a verifica, trebuie sa intram in meniu, securitate si urgenta, apoi sa apasam pe “Alerte de cutremur”. Asta in cazul in care avem un Samsung. Daca nu aveti Samsung, intrati in meniul de setari si cautati (sus in zona dedicata) termenul “alerta”, “alerte” sau “cutremur”. Telefonul va returna rezultatele gasite si veti sti daca alerta este activa sau nu.

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: