Connect with us

Stiri despre telefoane

Incepand de duminica, aplicatia TikTok va fi interzisa in SUA!

Published

on

Incepand de duminica, aplicatia TikTok va fi interzisa in SUA, anuntul a fost facut astazi (18.09.2020) de catre Departamentul de Comert al SUA.

Interzis inseamna ca nu va mai putea fi descarcata din Google Play, ramane de vazut daca doritorii vor putea sa o foloseasca din alte surse sau va fi blocata pe baza de IP, sau prin alte metode.

Cert este ca Donald Trump chiar nu sta pe ganduri si ia decizii destul de severe, stim dega ce furtuna este in legatura cu Huawei. Aceeasi soarta o va avea si WeChat, tot incepand de duminica.

Advertisement

Președintele Donald Trump a emis in luna august, doua ordine executive, acestea spuneau ca aplicațiile vor fi interzise incepand cu 20 septembrie in cazul in care nu vor fi vandute americanilor. Trump sustine ca Partidul Comunist Chinez folosea datele colectate prin intermediul acestor aplicații pentru a „amenința securitatea naționala, politica externa și economia SUA”.

Secretarul pentru comerț, Wilbur Ross, a declarat vineri dimineața, intr-un interviu acordat Fox News ca aceste reguli anuntate astazi au legatura cu ordinele executive emise in luna august si sunt separate de negocierile ce au loc intre TikTok și potentialii cumparatori din SUA, inclusiv Oracle și Walmart.

Ross a spus ca “TikTok este mai complicat”, sustinand ca termenul limita pentru un acord cu un cumparator din SUA a fost prelungit pana pe 12 noiembrie 2020.

Advertisement

Pana atunci, actualizarile vor fi interzise în aplicație. Daca pana pe 12 noiembrie nu exista o înțelegere conform prevederilor anterioare, TikTok inchis din toate punctele de vedere.

Interdictia anuntata astazi se aplica incepand cu 20 septembrie și interzice descarcarea TikTok sau WeChat din magazinele de aplicații. De asemenea, interzice transferul de fonduri sau procesarea platilor in SUA pentru WeChat.

Pentru moment, utilizatorii din Romania nu ar avea de ce sa se teama, chiar daca viitorul acestei aplicatii este unul incert.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des