Acasă Tutoriale telefon Cum deschizi fisiere PDF si RAR pe telefonul mobil?

Cum deschizi fisiere PDF si RAR pe telefonul mobil?

0

Cum deschizi fisiere PDF si RAR pe telefonul mobil? – Este o intrebare la care vom incerca sa gasim raspunsul in acest articol. Nu mai este un secret, folosim telefonul mobil si pentru a citi, a edita sau a trimite pe mail diverse fisiere.

O parte dintre aceste fisiere sunt de tip PDF, sau pot fi ascunse in interiorul unei arhive de tip RAR. Pe PC este destul de simplu de deschis astfel de fisiere, pe telefonul mobil poate fi mai complicat, insa numai la prima vedere.

Cum deschizi fisiere PDF si RAR pe telefonul mobil?

In linii mari, nu avem nevoie de setari speciale sau de cunostinte solide pentru a avea acces la arhive sau sa citim PDF-uri. In 2019, multe telefoane vin preinstalate cu aplicatii conexe, acestea ne ajuta sa vizualizam fisiere PDF. In cazul arhivelor, situatia este putin mai complicata.

Cum deschizi fisiere PDF si RAR pe telefonul mobil?

Fisiere RAR.

Daca ai noroc de un telefon cu o interfata de utilizator bine pusa la punct, nu trebuie sa faci nimic. Nu ai nevoie de nicio aplicatie pentru a deschide o arhiva. In schimb, exista unele telefoane ce nu au incluse aceste functii, sa spunem ca producatorul nu si-a batut prea mult capul cu o customizare.

In acest caz, ai nevoie sa instalezi aplicatia RAR, este disponibila in Google Play. Este gratuita si poate fi descarcata de AICI. Dupa instalarea pe telefonul mobil si acordarea de permisiuni, vei avea acces la fisierele existente pe telefon.

Insa, pe noi ne intereseaza sa dezarhivam o arhiva. Sa spunem ca ai descarcat un fisier RAR si vrei sa vezi ce este in interior. Pentru asta, folosesti un manager de fisiere si cauti arhiva pe care ai descarcat-o.

Dupa ce ai gasit-o, o deschizi cu aplicatia RAR si apoi, ai la dispozitie o serie de unelte. Pentru a extrage fisierele dorite, le bifezi si apoi apesi pe pictograma cu sageata in sus. De aici, vei avea posibilitatea sa alegi si destinatia fisierelor extrase. Apesi pe ok, si aplicatia va incepe sa-si faca treaba.

Dupa ce a terminat, folosind un manager de fisiere, ai posibilitatea de a vedea fisierele extrase, navigand in folderul pe care l-ai selectat ca destinatie.

Fisiere PDF.

In acest caz, totul este mult simplificat. Daca ai primit un PDF sau ai descarcat un astfel de fisier si nu poti sa vizualizezi continutul, tot ce trebuie sa faci este sa descarci si sa instalezi aplicatia Adobe Acrobat Reader: PDF Viewer, Editor & Creator, este cea oficiala.

Cum deschizi fisiere PDF si RAR pe telefonul mobil?

REVEDEȚI PREZENTAREA
General
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here