baterie

Cum se fabrica? EXCLUSIV – iHunt Like 3 si Like 3 PRO

Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO

iHunt Like 3 si Like 3 PRO sunt cele mai recente modele sub brand iHunt, ambele versiuni pot fi comandate de pe eMag sau de pe iHunt.ro.

In acest articol, nu vom discuta despre specificatiile tehnice si nici nu vom face o recenzie. Vom incerca sa raspundem la o intrebare simpla, una pe care cu siguranta ne-am adresat-o la un moment dat.

Cum se fac telefoanele mobile sub brand romanesc? Exista o fabrica speciala? Se produc in Romania? Se fac in China si aici se lipeste un logo?

Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO

iHunt Like 3 si Like 3 PRO sunt telefoane lansate la inceput de 2018 si tot la inceput de 2018, veti afla si voi raspunsurile la intrebarile de mai sus. Daca un anumit model este sub brand romanesc, automat el se fabrica in Romania?

iHunt Like 3 si Like 3 PRO
iHunt Like 3 si Like 3 PRO

Nu este adevarat. Opreste-te putin din cititul acestui articol si arunca o privire asupra carcasei telefonului tau. In proportie de peste 90% si indiferent ca pe capac exista un logo Samsung, LG, Apple sau iHunt, vei observa ca scrie “Made in China”, eventual India sau Vietnam!

Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO

Republica Chineza, este tara cea mai populata din lume, aproape 1.4 miliarde de locuitori. Asta inseamna o putere mare de productie si forta de lucru ieftina, dar si buna. Din acest motiv, aproape toate marile fabrici se regasesc in China.

Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO

La fel ca majoritatea telefoanelor, iHunt Like 3 si Like 3 PRO sunt fabricate si ele, tot in China. Vei spune ca sunt telefoane rebranduite, nu este deloc asa. Telefoanele au o identitate si sunt facute pentru a fi iHunt Like 3 si Like 3 PRO, chiar daca veti descoperi la un moment dat ca seamana cu alte modele.

Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO

Ce inseamna totusi sa vinzi un telefon sub brand romanesc din moment ce ele se fabrica tocmai in China?! Inseamna in primul rand, sa faci un studiu de piata, sa vezi ce anume se cauta, sa cauti la randul tau un model care se preteaza, apoi sa gasesti o fabrica din China cu care sa bati palma, sa faci cateva drumuri pana acolo, sa discuti cu conducerea fabricii, sa le spui ce anume doresti la nivel de soft sau design, sa-ti prezinte un prototip, un proiect si la final, sa bati palma.

Si nu intotdeauna, telefonul X este copia fidela a telefonului Y. Anumite amanunte si specificatii tehnice difera, chiar daca nu semnificativ. Si sa nu uitam de implementarea softului, adica a versiunii de Android. Trebuie sa te decizi asupra unui U.I, sa cauti un logo, o denumire si apoi, producatorul sau dezvoltatorul versiunii de Android sa implementeze in telefon un soft bun.

Asa cum ati vazut, nu este deloc simplu. Am facut aceasta introducere mai lunga, tocmai pentru a lamuri aceste aspecte. Din moment ce le-am lamurit, haideti sa vedem pana la urma, cum se fabrica iHunt Like 3 si Like 3 PRO! 

Pentru inceput, iata un clip video filmat chiar in fabrica. Este un clip de aproximativ 2 minute. Chiar daca ati fi vrut un clip mai lung cu mai multe detalii, fabrica nu ar fi permis asta. Sunt anumite amanunte din procesul de productie, acestea vor trebui sa ramane secrete.

Iata si clipul filmat in Shenzen, China, apoi vedem o galerie foto:

iHunt Like 3 si Like 3 PRO in diverse stadii. Asamblare, testare, decontaminare:

Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PROIn traducere libera, “aging zone” ar insemna “zona de imbatranire”. In acest caz, se refera la testarea telefonului cu ecranul aprins pentru perioade mai lungi, astfel sunt observati mai multi parametri. Autonomie, temperaturi, display si alte valori.

Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PROInainte de ambalare, fiecare telefon este testat, la toate capitolele. Display, sunet, telefonie, camera, etc. In cutie, ajung numai cele 100% functionale.Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PRO

Zona de decontaminare:

Cum se fabrica? EXCLUSIV - iHunt Like 3 si Like 3 PROIn mare, cam acesta este procesul de productie al unui telefon sub brand local. Produsul final, il vedeti apoi in magazine. In cazul in care doriti detalii legate de specificatii tehnice complete:  iHunt Like 3 si Like 3 PRO