LG Optimus L9 este un telefon cu ecran generos de 4.7 inch, procesor dual core tactat la 1.0 Ghz, 1 GB memorie RAM si cu un pret accesibil insa din pacate fara a avea ecranul protejat cu sticla Gorilla Glass.

Daca vrei totusi sa-i maresti performantele prin instalarea unor alte versiuni de firmware ai nevoie ca telefonul sa fie rootat. 

Ce inseamna ROOT?

Atunci când rootăm un dispozitiv  intervenim asupra sistemului de operare  pentru a obtine controlul total asupra sistemului.

Avantajele root-ului : Poti mări  frecvenţa de lucru a procesorului(overclock), poti realiza o copie de rezervă a  aplicaţiilor şi a setărilor ,poti instala diferite custom ROM, ştergerea aplicaţiilor de sistem,pentru o personalizare totala a dispozitivului,pentru aplicaţii care funcţionează doar cu root,poti inlocui parti din sistem (teme imagini de boot),marirea spatiului folosit pentru aplicatii,optimizarea consunului bateriei,poti debloca SIM-ul prin diverse aplicatii etc.

Dezavantajele root-ului:Poti pierde garantia dispozitivului,nu mai poti face actualizari actualizări OTA (On The Air),poti chiar sa strici terminalul daca nu esti atent la ceea ce faci.

tutorial ROOT pentru LG OPTIMUS L9 doar versiunile P760 si P769

*Pentru inceput descarcati arhiva root_with_restore_by_bin4ry_v30 de AICI si salvati-o pe deskTOP.

*Dezarhivati continutul arhivei descarcate anterior.

*Este recomandat sa faceti backup datelor importante de pe telefon.

*In meniul setari al telefonului bifati optiunea USB Debugging.

*Asigurati-va ca telefonul are suficienta baterie.

*Descarcati de AICI fisierul RunMe_L9.bat si plasati-l in interiorul folderului unde ati dezarhivat root_with_restore_by_bin4ry_v30

*Conectati telefonul la calculator prin intermediul cablului USB.

*Faceti dublu clic pe RunMe_L9.bat, selectati optiunea 1 si alegeti restore my data de pe ecranul telefonului cand va cere.

11

*Asteptati ca telefonul sa se restarteze automat.

*Daca pe ecranul telefonului apare mesajul “Android Is Updating”, atunci telefonul este rootat.

*Instalati din Google Play aplicatiile Superuser si Busybox.

WWW.ANDROIDRO.RO NU ISI ASUMA NICIO RASPUNDERE PENTRU EVENTUALELE ANOMALII SAU DEFECTIUNI CE POT INTERVENI CA URMARE A FOLOSIRII TUTORIALELOR SAU INFORMATIILOR PUBLICATE PE SITE!

 

14 COMMENTS

  1. Am innebunit incercind sa fac root la UN LG P760 ..este updatat la 4.1.2 jelly. si are versiunea p76020c-EUR-XX .Mentionez ca este codat in orange.. am incercat ‘nspe mii de variante …La varianta aceasta ..parcurge toate fazele..spune gen,succesfuly dar nu “android uppdate”,,,,Poti sa ma ajuti ?

  2. Pentru a functiona este necesar sa parcurgeti totii pasii,driverii corect instalati si cei ADB +USB Debugging

  3. Totul este instalat corect…..arata ca functioneaza dar dupa restart verificarea root-ului nu este confirmata….se pare ca merge doar pentru p769…cred sau alte versiuni….

    Am incercat 4 modalitati cu tot cu asta si nu a mers…

  4. Aceasta metoda a functionat pe un LG Optimus L9 P760 cumparat ieri de la EMAG ! Mentionez ca e liber de retea si are versiunea software P76020h-EUR-XX ! Va multumesc !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree