Acasă Root ZTE Cum Faci Root Pe Orange Reyo

Cum Faci Root Pe Orange Reyo

9

Ce este Orange Reyo ? Este de fapt telefonul ZTE Blade Q Maxi, un telefon aflat in oferta operatorului Orange Romania si care vine cu un pret incredibil de doar 600 lei la “liber”.

Este de fapt un phablet ce are un ecran generos de 5 inci dar cu o rezolutie destul de slaba, 480 x 854 pixeli si o tehnologie TFT, inferioara panourilor IPS. Procesorul este un MediaTek MT 6572 Dual-core 1.3 GHz  – Cortex-A7, camera foto este de 5 MP, 1 GB RAM si 4 GB memorie interna. Specificatiile sunt ok si reflecta pretul sau.

Cum Faci Root Pe Orange Reyo /ZTE Blade Q Maxi

Ce inseamna Root ?

Atentie, procedura de ROOT este una destul de periculoasa. Nu stergeti fisiere de sistem sau alte fisiere sau aplicatii de care nu sunteti siguri. Puteti strica telefonul sau puteti fi nevoiti sa reinstalati un custom CWM ! Rootarea este folositoare pentru a sterge aplicatii instalate de catre operatorul de telefonie sau de catre producatorul aparatului, aplicatii ce nu va sunt utile dar ocupa memoria interna a telefonului si ingreuneaza sistemul de operare. Pe un telefon rootat, puteti instala aplicatii ce functioneaza doar daca detii drepturi de administrare sau puteti scrie un custom firmware sau CWM. Posibil sa pierdeti dreptul de a mai primi actualizari OTA.

Instructiuni:

-Bateria telefonului trebuie sa fie incarcata, min.50 %.

-Driverii ADB instalati pe Windows si eventual un full backup facut.

-Descarcati aplicatia pe care o vom folosi de AICI.

-Dezarhivati-o intr-un folder pe desktopul calculatorului.

-Activati pe telefon optiunea USB debugging navigand in setari->optiuni dezvoltator->USB debugging bifat.

-Conectati telefonul la computer prin intermediul cablului USB si asteptati eventual sa se instaleze driverii.

-De pe computer, din folderul descarcat si dezarhivati lansati “run.bat”

-Vi se va deschide o fereastra exact ca cea de mai  jos

Untitled

-Urmati pasii ceruti si asteptati finalizarea procedurii.

-Pentru a verifica daca aveti acces root, cautati daca aplicatia SuperSu a fost instalata.

Autorul nu este responsabil pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site, orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel pierderi.

9 COMENTARII

  1. A incercat cineva? Merge ? Ceva reviewuri . Dupa cite vad ecest root este pentru mai multe tipuri de telefoane – nu dedicat zte blade q maxi – drept urmare e posibil ca unele functii sa nu mearga chiar bine – am vazut in alte cazuri – alte telefoane – sa nu functioneze corect camera, butoanele de volum, etc . Daca a facut cineva sa lase ceva impresii. Poate cineva a pus si ultimul android – kit kat – . Multumesc

    • Am incercat si nu a functionat,dispozitivul a fost detectat ,mi-a dat failure.A instalat busybox dar a nu root caci cu Rootexplorer nu am putut sterge aplicatii de sistem ale Orange.

    • Deci…. 1. Am inteles ca operatiunea de rootare nu a functionat . Multumesc aurel pentru informatie. Si 2. Admin Daca tot spui de “niste” setari care trebuiesc facute …. Nu ne spui totusi si care ar fii ele?

  2. Mount as r/w ( read – write), altfel nu poti sterge aplicatii.Cel mai simplu iti dai seama daca e rootat cautand in meniu aplicatiile SuperSu sau SuperUser, acestea se instaleaza automat atunci cand rootezi.

  3. aveti care va ideie dc nu merge am anteles ca este un cod anainte sa instalezi supersu ceva de genu dies steluta 787 dar nu le mai stiu pe urmatoarele

  4. “Activati pe telefon optiunea USB debugging navigand in setari->optiuni dezvoltator->USB debugging bifat.” Problema este ca in meniul de setari la al meu Orange Reyo nici macar nu imi apare “Optiuni dezvoltator”. Nici macar nu m-ar deranja acest lucru, dar ma irita faptul ca nu pot cupla un stick usb prin cablu otg. A reusit cineva sa rezolve aceasta problema?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here