Acasă ROOT E-boda Cum Faci Root Pe Telefonul E-Boda Sunny V38

Cum Faci Root Pe Telefonul E-Boda Sunny V38

0

E-Boda Sunny V38 este un telefon proaspat lansat, unul dintre cele mai ieftine telefoane cu Android de pe piata din Romania. Dotarile sale includ un procesor MediaTek  MT 6572 Dual Core la 1,2 GHz, GPU Mali 400, 512 MB memorie RAM, 4 GB memorie interna de stocare si camera foto principala de 2 MP. Telefonul are un ecran de 3,75″ si costa 399 lei.

Daca vrei sa-i faci root pentru a scapa de aplicatiile ce vin instalate pe telefon sau pentru a instala aplicatii speciale ce necesita root ori sa-i instalezi un firmware custom urmareste tutorialul de mai jos. Pentru a afla ce poti face cu un telefon rootat citeste AICI si AICI.

Cum Faci Root Pe Telefonul E-Boda Sunny V38

Atentie, procedura de ROOT este una destul de periculoasa. Nu stergeti fisiere de sistem sau alte fisiere sau aplicatii de care nu sunteti siguri. Puteti strica tableta / telefonul sau puteti fi nevoiti sa reinstalati un custom CWM ! Rootarea este folositoare pentru a sterge aplicatii instalate de catre operatorul de telefonie sau de catre producatorul aparatului, aplicatii ce nu va sunt utile dar ocupa memoria interna a telefonului / tabletei si ingreuneaza sistemul de operare. Pe o tableta /  telefon rootat, puteti instala aplicatii ce functioneaza doar daca detii drepturi de administrare sau puteti scrie un custom firmware sau CWM. Posibil sa pierdeti dreptul de a mai primi actualizari OTA. De cele mai multe ori problemele apar nu cand rootezi aparatul ci atunci cand intervii asupra sistemului de operare.Pentru un control total si sigur faceti un full backup.

Pentru inceput trebuie sa te asiguri ca telefonul pe care-l ai in fata este E-Boda Sunny V38 nu alt model deoarece procedura de root poate diferi de la un model la altul. Este posibil sa pierzi garantia aparatului daca il rootezi.

Bateria telefonului trebuie sa fie incarcata minim 50 % si driverii instalati pe calculator. De obicei,  activand optiunea USB Debugging si conectand telefonul la computer driverii se instaleaza automat daca ai Win 7 sau o versiune superioara.

-Descarca acum de AICI programul (pe calculator) cu care vei face root. Dezarhiveaza continutul arhivei pe computer, intr-un folder.

-Pe telefon, intra in meniu-optiuni dezvoltator si activeaza optiunea USB Debugging bifand-o.

-Conecteaza telefonul la calculator direct prin intermediul cablului USB (nu printr-un hub pentru a evita orice fel de probleme ce pot aparea)

-Intrati in folderul dezarhivat anterior si din el alegeti si lansati optiunea run.bat

Untitled52

Apasati tasta enter de pe tastatura calculatorului. 

-Procedura de root porneste automat, telefonul repornind automat atunci cand aceasta se termina.

-Veti fi informat daca telefonul a fost rootat sau daca a aparut vreo eroare in timpul procesului de rootare.

-Pentru a fi sigur ca telefonul este rootat intrati in meniu si cautati aplicatia Superuser ce se instaleaza automat si care va informeaza ca ati optinut drepturi de administrator asupra sistemului de operare Android.

ATENTIE, WWW.ANDROIDRO.RO NU ISI ASUMA NICIO RASPUNDERE PENTRU EVENTUALELE ANOMALII SAU DEFECTIUNI CE POT INTERVENI CA URMARE A FOLOSIRII TUTORIALELOR SAU INFORMATIILOR PUBLICATE PE SITE!

Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here