Acasă ROOT UTOK Cum Faci Root Pe UTOK 350D

Cum Faci Root Pe UTOK 350D

2

UTOK 350D este unul dintre cele mai ieftine telefoane de pe piata locala, pretul sau fiind sub 300 lei. Pentru acesti bani primiti un procesor MediaTek dual core, un GPU Mali 400 MP, 512 MB RAM DDR 3, 4 GB memorie interna de stocare si un ecran de tip TFT cu diagonala de 3.5 inci.

Avand in vedere ca nu este tocmai un telefon performant, sa-i faci root acestui model ar putea ajuta la revigorarea sistemului prin stergerea de aplicatii inutile instalate de UTOK sau aplicatii pe care nu le folosesti insa nu le poti sterge in mod normal. Ai putea instala un CWM custom, un nou firmware customizat si mai sprinten sau de ce nu ai putea face un overclock. Exista si multe aplicatii in Google Play ce necesita root pentru a fi instalate.

Atentie, exista posibilitatea sa nu gasiti un firmware oficial al acestui telefon, din aceasta cauza recomand maxima prudenta in stergerea de aplicatii si fisiere de sistem precum si un backup al sistemului de operare facut.

Atentie, procedura de ROOT este una destul de periculoasa. Nu stergeti fisiere de sistem sau alte fisiere sau aplicatii de care nu sunteti siguri. Puteti strica telefonul sau puteti fi nevoiti sa reinstalati un custom CWM ! Rootarea este folositoare pentru a sterge aplicatii instalate de catre operatorul de telefonie sau de catre producatorul aparatului, aplicatii ce nu va sunt utile dar ocupa memoria interna a telefonului si ingreuneaza sistemul de operare. Pe un telefon rootat, puteti instala aplicatii ce functioneaza doar daca detii drepturi de administrare sau puteti scrie un custom firmware sau CWM. Posibil sa pierdeti dreptul de a mai primi actualizari OTA. De cele mai multe ori problemele apar nu cand rootezi telefonul ci atunci cand intervii asupra sistemului de operare.

Cum Faci Root Pe UTOK 350D

1-Asigura-te ca detii modelul UTOK 350 D cu bateria incarcata peste 50 % si eventual un backup facut.

2-Intra in meniu-> setari -> developer options si bifeaza optiunea USB Debugging. Daca nu gasesti sectiunea developer options apasa de 7 ori pe build number din meniu-> setari-> about phone si acest meniu va aparea in telefon.

3-Conecteaza tel. la calculator si asteapta ca driverii sa se instaleze si nu activa stocarea USB! Daca ai driverii instalati poti sari peste acest pas.

4-Descarca aplicatia cu care vei face root de AICI .

5-Dezarhiveaza fisierul descarcat si lanseaza din interior comanda run.bat. Vi se va deschide o fereastra ca cea de jos:

Untitled

6-Apasati tasta enter pe computer si asteptati ca telefonul sa se rooteze.Dupa terminare vi se va solicita sa mai apasati tasta inca o data, telefonul repornind automat.

7-UTOK 350 D este acum rootat.Puteti verifica asta cautand in meniu aplicatia Superuser.

Atentie, autorul acestui tutorial nu isi asuma nicio raspundere pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site, orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi de orice natura!

Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

2 COMENTARII

  1. Salutari tuturor,problema este ca dupa ce am facut update la android 4.4.2 am incercat sa-l root-ez dar nu am reusit nci de pe pc nici cu apk-uri,daca aveti cunostinta despre ceva App.care sa forteze root-ul sunt dispus sa incerc si asta (am rom-ul original 4.4.2)
    Din pacate nu am rom-ul anterior,l-as pune pe acela din nou

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here