Connect with us

Stiri despre telefoane

Cum functioneaza un senzor de amprente de sub ecran?

Published

on

Cum functioneaza un senzor de amprente de sub ecran?

Cum functioneaza un senzor de amprente de sub ecranul AMOLED? Iata intrebarea la care vom incerca sa raspundem in acest articol si chiar daca nu discutam despre o tehnologie noua, trebuie sa stim ce se intampla de fapt atunci cand atingem cu degetul sticla ecranului.

În ultimii ani, senzorii de amprente au devenit din ce în ce mai populari pe dispozitivele mobile, iar mulți producători au început să integreze senzori de amprente sub ecranele AMOLED. Acest tip de senzor utilizează tehnologie de scanare a amprentelor digitale prin intermediul unui senzor situat sub ecran, permițând utilizatorilor să deblocheze dispozitivul lor fără a fi nevoie să atingă un buton de deblocare sau să folosească un senzor de amprente tradițional.

senzor de amprente de sub ecran

Dar cum funcționează senzorul de amprente de sub ecranele AMOLED?

În esență, senzorii de amprente sub ecrane AMOLED utilizează o tehnologie numită „senzor de amprente optic”. Acesta folosește un procesor de imagine și un senzor de iluminare pentru a scana amprenta digitală a utilizatorului.

Advertisement

Atunci când utilizatorul își așează degetul pe ecran, senzorul de iluminare proiectează o lumină infraroșie pe degetul utilizatorului. Această lumină este absorbită de piele, dar reflectată de stratul subțire de transparență din suprafața ecranului, numită „stratul de imagine”. Senzorul de imagine, amplasat sub ecran, detectează apoi reflexia luminii infraroșii și creează o imagine a amprentei digitale a utilizatorului.

senzor de amprente sub display

Această imagine este apoi procesată și comparată cu amprentele digitale stocate în memoria dispozitivului. Dacă amprenta digitală a utilizatorului corespunde cu una dintre amprentele stocate, dispozitivul se deblochează.

Senzorii de amprente sub ecrane AMOLED sunt concepuți pentru a fi mai siguri decât senzorii de amprente tradiționali, deoarece utilizatorii trebuie să aibă o amprentă digitală valabilă și să fie prezenți fizic pentru a debloca dispozitivul. De asemenea, senzorii de amprente sub ecrane AMOLED sunt mult mai convenabili decât senzorii tradiționali, deoarece nu necesită un buton de deblocare sau un senzor separat de amprente.

Advertisement

Senzor de amprente de sub ecran

senzor de amprente optic-min

În concluzie, senzorii de amprente sub ecrane AMOLED sunt o tehnologie foarte interesantă și utilă în dispozitivele mobile, permițând utilizatorilor să-și deblocheze dispozitivele mai ușor și mai sigur decât prin metodele tradiționale. De ce nu vedem aceasta tehnologie sub un panou IPS?

Ecranele IPS nu sunt la fel de subțiri ca cele AMOLED, ceea ce poate face dificilă integrarea unui senzor de amprente sub ecran. Panourile AMOLED au o tehnologie de afișare diferită față de ecranele IPS, care le face mult mai subțiri și mai flexibile, permițând astfel integrarea senzorilor de amprente de sub ecran.

amprenta telefon ecran ips

În plus, tehnologia senzorilor de amprente de sub ecran necesită o precizie ridicată a scanării pentru a fi eficientă și precisă. Acest lucru poate fi mai ușor de realizat pe ecranele AMOLED (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode), care au un nivel mai ridicat de contrast și afișează negrul pur. Ecranele IPS, în schimb, afișează nuanțe mai subtile de negru și, prin urmare, pot face ca senzorii de amprente de sub ecran să fie mai puțin eficienți.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des