Acasă Tutoriale telefon Cum partajezi locatia prin Google Maps (Harti) si SMS

Cum partajezi locatia prin Google Maps (Harti) si SMS

2

Cum partajezi locatia prin Google Maps (Harti) si SMS – Sunt multi care prefera aplicatia Google Maps (Harti) si nu prea se impaca bine cu Waze. Ma refer la navigare GPS online si eu sunt unul dintre cei ce nu suporta aplicatia Waze.

Daca ne uitam in Google Play si facem o statistica rapida, aflam ca Waze are 100.000.000+ descarcari si 7.461.345 recenzii, in timp ce aplicatia Harti se lauda cu 5.000.000.000+ descarcari si 10.184.825 recenzii.

Clar un avantaj pentru cei de la Google, insa nu trebuie sa uitam ca aceasta aplicatie vine preinstalata pe toate telefoanele cu Android. Revenind la subiectul acestui articol, haideti sa descoperim cat este de simplu sa-ti partajezi locatia.

De ce ai face asta? Cel mai simplu scenariu de imaginat, este cel in care vrei sa arati cuiva adresa la care te poate gasi. In loc sa te apuci sa-i explici sau sa-i trimiti anumite detalii, poti sa-i partajezi fix locul in care te afli.

Locatia ta va fi trimisa rapid, printr-un mesaj text, un SMS mai exact. Retineti ca locatia poate fi partajata si prin alte metode, inclusiv prin Facebook Messenger sau mail. Iata cum sa procedezi. Se intelege ca deja ai locatia activata si locatia pornita, nu mai are rost sa ne legam de aceste aspecte.

Intra in meniul de setari, am semnalat in prima captura din galeria de mai jos. Apoi, apasa pe “afisarea locatiei” si alege cat timp vrei ca locatia ta curenta sa fie partajata.

Apoi, alege metoda prin care vrei sa trimiti locatia. Mail, SMS, Messenger, etc. Pentru a alege SMS, apasa pe “Mai multe”. Acum, cauta in agenda contactul sau eventual, poti introduce manual numarul de telefon.

Dupa ce ai selectat persoana spre care vrei sa trimiti mesajul, apasa pe “trimite” si asta a fost tot. Cel selectat, va primi un SMS cu un link. Apasand pe acel link, va avea acces fix locatia ta si poate porni navigarea spre tine.

Cum partajezi locatia prin Google Maps (Harti) si SMS

Citeste si alte articole din sectiunea “Tutoriale Android“.

2 COMENTARII

  1. Chestia aia este foarte utila sa monitorizezi pe cineva ca de ex copii. Le-am activat-o de ceva timp pe tel lor si pot sa ii vad in orice secunda unde se afla chiar daca acestia NU deschid aplicatia !
    Poti include in articol si chestia asta pt ca va ajuta si alti parinti.

  2. Se activeaza tot de unde ai zis tu doar ca selectezi ” pt totdeauna”. Dupa ce dai confirmare pe telefoanele respective vei avea acces la locatia acestora in orice moment. Poti chiar alege sa te vada si ei pe tn sau…nu. Singura conditie este ca respectivii sa tina datele mobile deschise si/sau gps activat. Si mai este o faza foarte interesanta.Poti chiar sa vezi cat de descarcate ( sau incarcate) le sunt mobilele pt ca va aparea si procentul bateriei acestora. Asa ca nu pot sa ma abureasca ca au avut tel descarcat si bla bla :)).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here