Sleep Of Death (SOD) este o problema destul de comuna si se intalneste pe o buna parte din tabletele si telefoanele ce ruleaza sistemul de operare Android. De multe ori aceasta problema apare si pe dispozitive fabricate de firmele de TOP  si se caracterizeaza de obicei prin “inghetarea” sistemului de operare. Pur si simplu tableta sau telefonul refuza sa iasa din modul stand-by, ecranul ramanand stins, singura modalitate de repornire fiind apasarea butonului RESET sau dupa caz scoaterea bateriei sau apasarea lunga a butonului Power.

Desigur ca problema este jenanta si suparatoare, de multe ori gadgetul neputand fi folosit. Problema, de cele mai multe ori este cauzata de firmware, ce nu este bine pus la punct insa, poate fi provocata si de o aplicatie.

Cum Rezolvi Problema ” Sleep Of Death”

Exista din fericire cateva modalitati de a scapa de aceasta problema.

1- Prima si cea mai complicata este aceea de a roota telefonul / tableta si de a instala alt firmware Android, de obicei unul custom. Insa aceste versiuni de firmware nu sunt disponibile poate pentru modelul tau de telefon sau tableta, insa exista cateva aplicatii disponibile in Google Play ce rezolva problema.

2-Factory Reset – revenirea la setarile din fabrica poate fi efectuata pe toate dispozitivele Android si poate rezolva aceasta problema ! Ai un tutorial AICI .

3- Dezinstaleaza aplicatiile ce nu ti se par de incredere sau cele pe care nu le-ai descarcat din Google Play.

4-Instaleaza si configureaza aplicatia gratuita disponibila in Google Play – Wake My Android Pro ce previne Deep Sleep (problema usor diferita de SOD)

5- Incearca “trezirea” dispozitivului apasand intai tasta power apoi, imediat una dintre tastele de volum sau tasta home (de ex. in acest mod poti trezi tableta Evolio Neura din Sleep Of Death)

 

CITESTE SI:  Cum blochezi un numar necunoscut pe un telefon Android? #31#

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree