Acasă Jocuri pentru telefoane si tablete android Cum rulam jocuri vechi de pe console pe telefonul nostru Android

Cum rulam jocuri vechi de pe console pe telefonul nostru Android

2

Smartphone-ul e smart pentru un motiv bine intemeiat si poti face cu el cam ce te taie capul, nici nu are rost sa povestim acum ce face acest gadget sau mai bine ne intrebam ce anume nu face inca!

Dar folosim telefonul și pentru destul de multe jocuri care au avansat foarte mult atât la capitolul grafica cât și la cel de gameplay, însă înainte aceste jocuri le jucam pe console cum ar fi PSP, Gameboy , Nintendo 64 și multe altele, telefonul “ingropand” astfel aceste console. Desigur ca în trecut jocurile nu excelaut la capitolul grafica cele mai multe fiind în 16 biți și foarte pixelate dar aveau o poveste aparte dar parcă e o plăcere sa le rejoci.

Screenshot_2016-04-26-23-46-20 Cum rulam jocuri vechi de pe console pe telefonul nostru Android

Cum acele console sunt “moarte” astăzi, jocurile se pot rula în continuare prin intermediul unui emulator. Căutând puțin pe internet, am găsit un emulator destul de bun care suporta foarte multe console vechi și e destul de ușor de folosit, singura parte proasta sa spunem este ca trebuie sa ne găsim singuri jocurile pe internet și apoi sa le salvam pe telefon de unde emulatorul le va rula automat.

Deci, dacă vreți un joc anume va trebui sa căutați pe o internet fișierele jocului. Eu am găsit acest site de unde descărc jocurile pentru consola Sega Genesis și nu am avut probleme pana acum.

Screenshot_2016-04-26-23-46-53 Cum rulam jocuri vechi de pe console pe telefonul nostru Android

Cum facem sa ne jucăm? Mai întâi vom descarca si instala aplicația RetroBoxTv de aici.

O putem rula direct, ea având deja o lista prestabilita ce conține 36 de jocuri dar pe lângă acestea putem adauga și noi, o sa va explic mai jos cum. Prima data când rulam aplicația va trebui sa ne înregistrăm folosind contul de Google Play,  nu e greu, doar va trebui sa apăsam pe numele contului la început.

Screenshot_2016-04-26-23-45-14 Cum rulam jocuri vechi de pe console pe telefonul nostru Android

In ecranul de pornire vom avea o galerie de miniaturi cu jocurile preinstalate iar tot aici vor apărea și cele descărcate de noi.

Pentru a instala jocuri, va trebui sa descărcam jocul pe care îl vrem și copiem fișierele pe telefon în folderul retrobox, iar aici vom avea încă câteva foldere –  va trebui sa punem fișierele jocului în dosarul ce corespunde consolei de pe care jocul a fost luat. Fișierele jocului pot fi atât dezarhivate cât și arhivate ca și o arhiva zip
Screenshot_2016-04-27-22-11-25 Cum rulam jocuri vechi de pe console pe telefonul nostru Android

 Mai multe detalii despre extensiile pe care le au fișierele jocului și în ce foldere trebuie puse găsiți aici.

După ce ați pus fișierele în folderul corespunzător, vom deschide aplicația iar ea le va detecta automat și le va afișa în ecranul principal. Acum doar alegem jocul din seria de miniaturi pe care o avem la dispoziție și evident apăsam Play.

Screenshot_2016-04-26-23-48-11 Cum rulam jocuri vechi de pe console pe telefonul nostru Android

Va trebui sa instalam câte o aplicație pentru fiecare tip de consola – se descarca automat prima dată când joci un joc pe consola respectiva și va trebui sa o instalezi manual. Nu este o operațiune grea foarte grea si chiar merita sa o parcurgi daca vrei sa incerci si altceva…

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here