Connect with us
--------

Tutoriale telefon

Cum sa afli data la care a fost fabricat telefonul Samsung si tara

Published

on

Cum sa afli data la care a fost fabricat telefonul Samsung si tara, poate ai nevoie vreodata de aceasta informatie. In cazul in care ai cumparat un telefon nou dar doresti sa afli cu exactitate cand a vazut “lumina zilei”, poate dintr-o simpla curiozitate sau atunci cand te-ai hotarat sa cumperi sun Samsung second hand si vrei sa stii mai multe date despre el, poate sa-ti dai seama daca vanzatorul este de incredere.

Si sunt chiar mai multe moduri de a afla data la care a fost fabricat telefonul tau Samsung, unele sunt mai complicate si nu are rost sa intram in detalii inutile, unele metode sunt mai rapide si mai simple. Iata metodele cele mai comune, la final o gasiti si pe cea mai simpla.

Cauta numarul de serie al telefonului Samsung

Fiecare telefon are un numar de serie unic, un fel de CNP. Acesta este compus din 11 caractere (cifre si litere), dar acestea nu sunt puse acolo la intamplare, chiar au o logica. Serial Number poate fi gasit pe cutia produsului sau daca accesezi setarile-despre telefon si cauti “numar de serie”.

Advertisement

a fost fabricat telefonul Samsung

Asa arata numarul de serie al unui telefon Samsung, este adevarat ca la prima vedere nu ne spune prea multe si ar cam trebui sa facem pe detectivii sa aflam luna, ziua si anul in care a fost fabricata unitatea respectiva. Insa, codul acela chiar reprezinta ceva anume si trebuie descifrat.

R – vom gasi litera aceasta la inceputul fiecarui serial number al unui telefon Samsung sau a unei tablete. 5C – este codul tarii in care a fost fabricat/asamblat produsul. 5C este Vietnam, Z8 este India. RA– aici este vorba despre numarul de serie ce apartine anului in care a aparut dispozitivul, adica 2021. Am acoperit restul carcaterelor, dar decodate folosind datele dintr-un tabel ar trebui sa ne dezvaluie ziua, luna si anul in care a fost fabricat aparatul.

Metoda cea mai simpla si mai rapida

Nu are rost sa ne complicam cu descifrarea anumitor coduri, este suficient sa deschideti aplicatia prin care formati un numar de telefon si sa tastati acolo *#12580*369# Nu este necesar sa apasati pe butonul de apelare, codul va fi rulat automat dupa ce tastati #. Si instant, veti primi o informatie ca cea de mai jos:

Advertisement

a fost fabricat telefonul Samsung poza 2

Telefonul acesta a fost fabricat in anul 2021, luna octombrie, ziua 18. Simplu. Mai exista metode precum copierea codului IMEI si introducerea lui in browser-ul de internet, asta dupa ce in prealabil ati accesat anumite platforme care stiu sa interpreteze si sa decodeze un IMEI. Sau daca preferati, folositi comanda ADB de mai jos (dupa ce conectati telefonul la PC/laptop si va asigurati ca aveti instalati corect toti driverii):

adb shell 
getprop | grep -e 'serialno'

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: