Connect with us

Tutoriale telefon

Cum sa setezi telefonul pentru a fi conectat mereu la WiFi

Published

on

Cum sa setezi telefonul pentru a fi conectat mereu la WiFi, stiu ca unora li se pare ceva banal insa trebuie sa stiti ca am intalnit utilizatori de telefoane cu Android care m-au intrebat in rubrica dedicata “intreaba-ma” cum sa seteze o alarma sau diverse alte lucruri ce par a fi stiute de toata lumea.

Insa, sunt multi care nu stiu de aceasta setare, cum sa faca ca un telefon sa fie conectat mereu la o retea WiFi (atunci cand este in mod sleep), cum sa se conecteze automat sau cum sa primeasca alerte atunci cand intra in raza unei retele WiFi. Am sa va arat cum sa faceti asta, cum sa activati sau sa dezactivati aceste functii.

Am sa folosesc pentru asta un telefon ce are un sistem de operare necustomizat, este vorba de Android 6.0 Marshmallow – insa pasii sunt aproape identici si pentru restul versiunilor de Android sau pentru cei ce au interfetele de utilizator modificate de catre producator.

Advertisement

Prima data, trebuie sa intrati in meniul telefonului si sa cautati setarile. Dupa ce ati intrat in setari, cautati WiFi si accesati, apoi apasati pe cele 3 puncte din partea dreapta/sus (in functie de UI locatia / modul de accesare poate diferi) Apoi apasati pe “Advanced”, adica setari avansate.

In setarile avansate putem alege dintre 3 optiuni. Sa mentinem reteaua WiFi activata (pentru a primi notificari sau tot ce tine de internet), sa se activeze automat numai cand este conectat sau inactiv permanent. Toate acestea se refera la ceea ce se intampla cu reteaua WiFi atunci cand telefonul este blocat de catre utilizator! In ultima captura putem observa ca avem posibilitatea de a seta ca telefonul sa ne atentioneze atunci cand a detectat o retea noua, insa intr-un mediu aglomerat poate fi stresant daca se mentine aceasta setare activa!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Runceanu

    iulie 17, 2019 at 08:48

    Nu merge wi fi pe acest olviu cu ruterul meu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des