baterie

Cum se fura pe WhatApp prin “Metoda Accidentul”

Cum se fura pe WhatApp prin "Metoda Accidentul"

Cum se fura pe WhatApp prin “Metoda Accidentul” – A trecut vremea mesajelor de tip SMS sau a apelurilor de pe numere necunoscute, a venit timpul ca anumiti escroci sa se adapteze tehnologiei moderne si sa ne insele prin intermediul aplicatiilor pe care le folosim zi de zi.

Aparent, reteta este una simpla si se pare ca deja sunt persoane care au fost inselate. Scenariul este urmator. De pe un numar necunoscut, o anumita persoana primeste un mesaj ce pare a veni din partea unor membri ai familiei.

Si nimic nu este mai grav cand primesti un mesaj neplacut de la copil, sot sau sotie. Un membru al familiei ar fi in dificultate si ar avea nevoie de bani cat mai repede. Poate a facut un accident, este in spital sau cine stie ce situatii se pot ivi. Din pacate, sunt si persoane credule care pica in plasa. Iata cum suna 2 dintre mesajele care circula pe WhatApp:

Cum se fura pe WhatApp prin "Metoda Accidentul"

  • “Mami, mi-am pierdut telefonul şi nu mai am acces la contul cu bani. Îţi dau mesaj de pe telefonul unui prieten. Am nevoie de 5.000 de lei urgent (suma poate fi mult mai exacta, în funcţie de scenariu) pentru ca trebuie sa fac o plata azi”
  • Mama, mi s-a furat telefonul, trebuie sa imi cumpar rapid altul ca sa blochez cardul sa nu ma trezesc ca raman fara bani pe carduri”.

Daca pica in plasa, persoana pagubita transfera bani pe un anumit cont sau prin alte metode si apoi, nu prea mai are cum sa dea de faptas, acesta aruncand cartela de pe care a sunat. Ce ne recomanda Politia?

Primul si cel mai simplu lucru pe care o persoana abordata în acest fel trebuie sa îl faca este sa îşi sune ruda direct pe telefonul ei. Va avea surpriza sa îi raspunda şi sa îi spuna ca nu ştie nimic de aşa ceva.