Connect with us

Stiri despre telefoane

Functiile principale ale telefonului vivo X80 Pro

Published

on

Functiile principale ale telefonului vivo X80 Pro, unele pe care nu le atingem atunci cand scriem despre o lansare noua. Desigur, conteaza mult si specificatiile tehnice pe care le asternem frumos intr-un tabel, dar un smartphone inseamna mult mai mult.

Este vorba despre toate tehnologiile si functiile care contribuie la o utilizare mai placuta si pe care nu avem de unde sa le stim in momentul lansarii unui telefon nou. Si de multe ori, le descoperim numai atunci cand facem un review.

Dar cum nici asta nu se poate de fiecare data, trebuie sa apelam direct la producator pentru a afla toate secretele. Asa s-a intamplat si de data aceasta, cei de la vivo au emis un comunicat de presa in care ne prezinta numeroase funcţii îmbunataţite şi inteligente care vor ajuta utilizatorul sa aiba o experienţa de utilizare completa.

Advertisement

1. Creativitate şi încredere – Teleprompter
Când filmezi un videoclip pentru vlog, este ușor să uiți ce urmează să spui. X80 Pro oferă o soluţie inteligentă de teleprompter integrată în funcţia video, atât pentru camera din faţă cât şi pentru camerele din spate.

Aceasta îți permite să adaugi un rezumat sau chiar un text întreg, în limita a 6000 de caractere. Acest instrument flexibil îți oferă posibilitatea de a regla poziţia şi dimensiunea ferestrei de telepromter, dimensiunea textului şi viteza de derulare, astfel încât să poți filma şi vorbi cu încredere.

2. Cadrul perfect: creativitate nelimitată cu funcţii încorporate extinse
Uneori, ne dorim doar să facem câteva modificări rapide pentru a obţine Cadrul Perfect sau poate că aproape am realizat cadrul perfect, dar mai are nevoie de mici modificări. Poate dorești să modifici fundalul imaginii, de exemplu, să elimini persoanele apărute întâmplător în imagine sau să transformi o plajă aglomerată într-o oază de linişte.

Advertisement

Cu ajutorul funcţiei Erase, integrată direct în albumul foto, poți face toate acestea cu uşurinţă. Aşadar, funcţiile integrate în aplicaţia Album pot concura cu succes cu aplicaţiile plătite.

3. Automatic Perspective Correction – Corectarea automată a perspectivei
Distorsionarea perspectivei este o adevărată provocare la fotografierea clădirilor, deoarece orice înclinare a camerei poate produce linii verticale îndreptate spre interior, un efect de deformare ce dă senzaţia de prăbuşire a clădirii!

Fotografii profesionişti ştiu cum să corecteze perspectiva, dar X80 Pro face acest lucru fără efort, datorită funcţiei „Automatic Perspective Correction (APC)“ care îți permite să faci o fotografie cu aliniere perfectă, printr-o simplă atingere. Funcţia APC foloseşte giroscopul încorporat în telefon pentru a corecta fotografiile şi poate fi folosită cu camera super grandangulară 0,6x şi cu camera principală standard 1x în modul Pro.

Advertisement

4. Control cu infraroşu pentru ecosistemul digital
Ideal pentru un stil de viaţă modern, X80 Pro foloseşte un blaster cu infraroşu aflat în partea de sus a telefonului, permiţând astfel controlarea altor dispozitive cu ajutorul aplicaţiei vivo încorporate Smart Remote. X80 Pro poate controla de la distanţă 12 tipuri de echipamente oferite de alţi producători, inclusiv aparate de aer condiţionat, receptoare digitale TV, televizoare, echipamente TV box, proiectoare, ventilatoare, purificatoare de aer, boilere, camere foto etc.

De regulă, într-o casă există mai multe telecomenzi care de multe ori par să fie de negăsit. X80 Pro oferă o funcţie încorporată care te ajută să rezolvi această problemă.

5. Surprinde mişcarea ca un profesionist – Camera Panning
X80 Pro îți pune la dispoziţie încă o funcţie folosită de fotografii profesionişti. Cu ajutorul funcţiei Camera Panning, smartphone-ul imită o tehnică foarte răspândită, dar greu de stăpânit, cu ajutorul căreia utilizatorii pot fotografia subiecte ce se deplasează rapid, precum cele din cadrul evenimentelor sportive.

Advertisement

De obicei, această tehnică presupune mişcarea camerei pentru a urmări deplasarea subiectului în timpul fotografierii pentru a crea un efect dinamic, în care subiectul este surprins clar pe un fundal format din linii estompate. Datorită camerei pentru portret de 50mm cu gimbal oferită de X80 Pro, utilizatorii pot realiza portrete clare ale subiectului aflat în mişcare, pe un fundal cu linii estompate.

Cum funcționează? X80 Pro combină tehnologia de urmărire a mişcării pentru realizarea portretelor, tehnologia de separare a subiectelor umane de fundal şi tehnologia inteligentă de obţinere a unui fundal cu bokeh. Rezultatul obţinut constă în imagini impresionante care exprimă viteză, mişcare şi emoţie!

6. Stocare sofisticată, rapidă şi sigură
La interior, X80 Pro oferă o stocare mai eficientă, care îmbunătăţeşte viteza şi fiabilitatea smartphone-ului. Dezvoltată de vivo, tehnologia UFS Deep Defragmentation 2.0 se bazează pe principiul confidenţialităţii datelor şi stocării securizate. În funcţie de frecvenţa cu care sunt utilizate, datele cu risc de fragmentare sunt stocate separat pentru a reduce posibilitatea de a fi mutate în altă parte.

Advertisement

7. Răspuns haptic îmbunătăţit
Este important cum se simte: experienţa haptică este îmbunătăţită de motorul linear X-Axis ce reduce timpul de pornire-oprire a vibraţiei cu 20%, astfel încât să răspundă mai rapid la fiecare comandă.

Fiecare vibraţie este clară, puternică şi mai discretă, zgomotul de vibrare fiind redus cu 20%1. De asemenea, vivo oferă vibraţii personalizate care pot fi folosite în peste 200 de situaţii, aşa că fiecare atingere – fie că testezi sau te joci – îți oferă o experienţă deosebită.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des