Acasă Stiri despre telefoane

Cum se mai dau tepe prin OLX, la ce trebuie sa fii atent

0

Cum se mai dau tepe prin OLX, la ce trebuie sa fii atent – Sunt multe tentative de frauda prin intermediul acestei platforme, cea mai populara din Romania. Si probabil ca inregistreaza mii sau zeci de mii de tranzactii in fiecare zi.

Fiind cea mai populara, era de asteptat sa apara atacuri de tip phising. Acestea sunt semnalate pe foarte multe grupuri de Facebook sau de Whatsapp, insa naivi se tot gasesc. Daca nu s-ar gasi, nu ar mai exista nici astfel de campanii de frauda. Recent, mi-a atras atentia anutul de mai jos, unul care pare a veni din partea OLX.

Partea de design este aproape identica, textul este formulat destul de corect si la prima vedere nu pare sa fie ceva gresit. Numai ca, pe olx.ro exista o pagina intreaga dedicata acestor fraude si acolo ne invata la ce anume trebuie sa fim atenti. Cel de mai jos este eronat si nu asa trebuie sa procedam daca dorim sa vindem sau sa cumparam ceva.

Comunicat OLX: “În ultima perioadă există o tendință de creștere și diversificare a numărului de încercări frauduloase de a obține bani ilegal de la diferite persoane. Această metodă se numește PHISHING și vizează orice persoană, prin diferite mijloace: de la e-mail, SMS, contactare directă în Social Media, până la apeluri telefonice în numele unei bănci sau al unei instituții.

Analizează cu atenție orice link primit prin rețelele de socializare (Whatsapp, Facebook) și nu îți introduce datele cardului pe astfel de site-uri.

Există riscul ca acestea să fie clone false care extrag datele cardului. Ai grijă ca adresa website-ului în bara de navigare să înceapă cu „https” (și nu „http”), ceea ce înseamnă că este securizată (ex.: https://www.olx.ro/ și https://ing.ro/) și că URL-ul este cel corect.

Tepe prin OLX – un anunt fals

Oricum ar fi, sub nicio forma nu trimiteti bani aiurea, mai ales necunoscutilor si fara sa intrati in posesia produsului. Poate fi un cont fals cu un numar de telefon prepay, adica acel cont se poate inchide imediat si ramaneti pagubiti.

Mai sus, ni se spune ca :”reprezentantii OLX genereaza un link” “dupa ce a fost primita plata pentru produs, curierul va contacta vanzatorul in termen de o zi pentru a clarifica detaliile si pentru a primi coletul“. Fals. Fix acel link este problema. Daca aveti o suspiciune, puteti verifica aici in timp real legitimitatea acestuia.

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un OnePlus 7 PRO. Lectura placuta! Pentru contact, foloseste adresa admin@androidro.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.