baterie

O aplicatie de inregistrare pe telefon la calitate audio buna

O aplicatie de inregistrare pe telefon la calitate audio buna
Last updated:

Inregistrare audio pe telefon, calitate Dolby – Aplicatia Dolby ON este una in care putem avea deplina incredere. Si nu pentru ca asa declar eu acum, este un motiv mult mai intemeiat. Desi este destul de recent aparuta, aceasta aplicatie este dezvoltata chiar de catre Dolby Laboratories Inc.

Am instalat-o pe un OnePlus 7 PRO, am testat-o si acum va pot scrie cateva cuvinte despre ea, observam si interfata principala + setarile disponibile.

Cand auzim cuvantul “Dolby”, ne gandim automat la un sunet de cea mai buna calitate. Este adevarat ca sub denumirea aceasta se ascund mai multe tehnologii de compresie audio, putem enumara Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby True HD sau Dolby Digital Live. Cel mai comun format este Dolby Digital, cunoscut și sub denumirea AC-3.

O aplicatie de inregistrare pe telefon la calitate audio buna

Exact asta ne ofera si aplicatia (gratuita) Dolby On: Record Audio & Music, inregistrare audio pe telefon, dar la o calitate superioara. Dezvoltatorul o recomanda celor care vor sa inregistreze melodii, sunete, instrumente, podcast-uri, repetiții, note vocale, idei, versuri, ritmuri, etc. toate la o calitate audio ridicata.

Poate fi instalata pe orice telefon mobil, indiferent de sistemul de operare, hardware sau producator. Teoretic, asta inseamna ca nu avem nevoie de un smartphone certificat Dolby. Insa, pentru redare, rezultatele adevarate se obtin daca folosim un astfel de telefon/echipament audio.

Interfata este minimalista, fara prea multe optiuni sau setari, nu exista reclame care sa ne deranjeze. Este versiunea full, gratuita. Iata si o serie de capturi de ecran pe care le-am realizat:

Aplicatia accepta inclusiv un microfon extern, exista tehnologie de reducerea a zgomotului, sunetul spațial, egalizator, optimizarea volumului inregistrarilor, presetari audio sau posibilitatea de exportare a fisierelor in aplicatii precum Logic Pro, Ableton, Pro Tools sau Bandlab.

Daca aveti nevoie de o astfel de aplicatie sau in cazul in care vreti sa o incercati numai din curiozitate, poate fi descarcata de AICI.