Connect with us

Tutoriale telefon

Cum vezi daca cineva iti fura semnal WiFi acasa sau la birou

Published

on

Cum vezi daca cineva iti fura semnal WiFi acasa sau la birou – Chiar asa, am sa va arat in cele ce urmeaza cum sa verificati toate dispozitivele care sunt conectate la router-ul de acasa sau de la birou. In acest fel, vei sti daca ceva nu este in regula si daca cineva se foloseste de reteaua ta WiFi,

De ce sa nu se foloseasca? Pai va spun ceva simplu. Daca se apuca sa-si descarce un film (sau mai multe) cu viteza maxima, tu poti sa spui adio unei conexiuni puternice, rapide si stabile. Cu cat sunt mai multe dispozitive conectate la router, cu atat vitezele scad.

Dar sa ne intelegem, poti avea si 10 conectate, nu va fi nimic instabil sau lent in conditiile in care acele gadgeturi sunt pur si simplu conectate la net sau fac un trafic infim. Este si o buna metoda de a afla care sunt dispozitivele din casa ce-ti folosesc internetul. Daca observi ca este un anumit intrus, poti lua masuri si sa-i dai interdictie.

Advertisement

Tutorialul poate sa difere putin, de la un router la altul. Dar in general, marea majoritate iti arata dispozitivele conectate, se deosebeste usor modul in care gasiti zona respectiva in panoul de administrare.

192.168.1.1 sau 192.168.0.1

Intr-un browser de pe telefonul mobil sau de pe PC, in bara de cautare a unei adrese web, introduceti 192.168.1.1 sau 192.168.0.1. Acestea sunt cele mai comune. Veti fi intampinat de o fereastra in care va trebui sa introduceti parola si userul.

Iti fura cineva semnal WiFi?

De regula, acestea sunt admin si admin. Daca nu le-ati schimbat, recomand sa o faceti. In caz ca nu stiti cum, voi veni ulterior cu un tutorial. Pagina respectiva arata asa:

Advertisement

Eu am doua routere. Unul de la Digi si unul care l-am conectat la cel de la Digi pentru a avea WiFi mult mai rapid, am aratat aici despre ce este vorba. Deci, un router ZTE si un Tenda. Recunosc ca pentru cel de la Digi am uitat parola ;)). Dar stiu parola de la Tenda.

Imi apare informatia direct in pagina de start, atunci dupa ce introduc parola. Din start am vazut ca sunt 9 dispozitive conectate! La prima vedere par multe. Dar am un laptop, 2 calculatoare si 3 telefoane mobile plus 2 televizoare.

Observati o parte dintre ele in captura de mai jos. Tot acolo se vede tipul de acces (daca foloseste 5G sau 2.4G), viteza in retea si o lista neagra. Daca apas pe “add”, pot adauga un dispozitiv in lista neagra, adica cel care mi se pare necunoscut. Daca intru la “Blacklist” il pot elimina din lista neagra.

Advertisement

Daca te supara nevasta sau copilul, poti de aici sa le tai permanent internetul.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171