Connect with us

Stiri despre telefoane

Daca se trece la Euro 7, Dacia va trebui sa inchida uzinele

Published

on

La o intalnire recenta care a avut loc in cadrul testului international pentru gama Extreme a brandului Dacia, Mihai Bordeanu, directorul general Dacia Brand South Eastern Europe si Country Head Romania, a sugerat ca aplicarea noilor norme de depoluare Euro 7 in vara anului 2025, asa cum sunt ele concepute acum de catre Comisia Europeana, ar putea determina oprirea productiei la fabrica din Mioveni.

Am declarat si continui sa sustin: daca oficialii Comisiei Europene insista ca standardul Euro 7 sa devina obligatoriu in iulie 2025, asa cum este el formulat in prezent, nu vom avea noi produse pregatite. Acesta este un semnal pe care il trimitem catre CE.

Comisia are o perspectiva “romantica” asupra costurilor, pe care le estimeaza la doar 200 – 300 de euro in plus fata de masinile actuale (n.n. – Euro 6). Noi, impreuna cu ACEA, Volkswagen, Ford si alte companii, anticipam mai degraba un cost aditional de 2.000 de euro.

Advertisement

Daca se trece la Euro 7, Dacia va trebui sa inchida uzinele

Cand specialisti, ingineri iti transmit un anumit lucru, iar tu iei in calcul un cost de zece ori mai mic, abordarea ta nu este tocmai realista. La un moment dat, trebuie sa te trezesti la realitate.” – Mihai Bordeanu, Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe, Country Head Romania.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des