Connect with us
--------

Stiri despre telefoane

De ce se ingalbenesc husele din silicon si cum sa previi asta

Published

on

Husele din silicon se ingalbenesc sau mai rau daca le pastrezi mai mult timp, devin maronii, inestetice si pline de bacterii. De altfel, am citit un studiu in care scria ca husa telefonului este plina de bacterii, poate egala chiar si capacul toaletei. Este si normal, asezam telefonul peste tot, il utilizam cu mainile murdare si porii husei aduna rapid mizeria si chiar o stocheaza acolo.

Dar nu este singurul motiv pentru care husele din silicon se ingalbenesc sau devin maronii. Daca ar fi fost singurul motiv, rezolvarea era simpla si presupunea spalarea / dezinfectarea. Si indiferent de culoarea pe care ai ales-o dupa cateva luni de zile vei constata ca husa incepe sa se degradeze si sa-si schimbe culoarea.

husa din slilicon ingalbenita

Husele din silicon sunt un accesoriu indispensabil si cred ca putini sunt cei ce nu-si cumpara o protectie pentru smartphone, poate aceasta vine direct in ambalaj!

Advertisement

Dar de ce se ingalbenesc husele de protectie din silicon?

Primul motiv ar fi legat de imbatrinirea naturala a materialului din care sunt fabricate, un simplu plastic moale ce nu este tratat foarte bine. Apoi, asa cum precizam la inceput, murdaria si grasimea reprezinta un alt factor important. Impuritatile intra in porii invizibili ai huselor si incepe degradarea.

Un alt factor important si poate principalul = lumina ultravioleta (UV) este cea care afecteaza compozitia chimica a siliconului, ducand la ingalbenirea materialului. Soarele emite un spectru de raze: radiaţii gamma, raze X, raze ultraviolete, etc. Deci, el ar fi principalul responsabil pentru aspectul ingalbenit al huselor ce ne protejeaza telefoanele mobile.

Poti numai sa previi, nu si sa repari. O husa deja afectata nu mai poate fi recuperata, poti incerca sa o speli cu ce solutie doresti, nu vei avea rezultate notabile. Insa, poti evita sa o expui prea mult la lumina, sa incerci sa o speli mai des si sa o protejezi de mizerie. Alte solutii nu ar fi. De fapt, ar mai fi una! Sa te duci repede la magazin si sa cumperi alta, din fericire preturile nu sunt chiar exagerate.

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: