Connect with us

Stiri despre telefoane

De cine nu mi-a placut si cine are 5 stele, producatori telefoane 2020

Published

on

Observ ca multe publicatii de profil au titluri de genul “winner and loser”, dar mi se pare putin fortat sa folosesc si eu astfel de expresii. Cam fortat sa spui “loser” (pierzator), fiecare a facut cum a stiut si a adoptat strategia pe care a considerat-o buna.

Imi voi spune parerea in acest articol, este o opinie personala. Am scris aproape zilnic pe acest site, am asistat la multe lansari de-a lungul anului, m-am uitat cu atentie la preturi si la specificatii, etc. Mai pe scurt, pot spune ca am fost la curent cu tot ceea ce s-a intamplat in acest domeniu.

Nu voi spune ca cel mai mult mi-a placut Xiaomi, ar fi banal. Practic, ei au continuat strategia si ma asteptam sa procedeze asa. Nu voi scrie nici despre Samsung, nu consider ca au facut ceva wow. Chiar din contra, nu mi-a placut deloc ca seriile de varf au fost lansate cu display care nu este curbat si au renuntat la sticla.

Advertisement

De cine nu mi-a placut in 2020?

Nu prea mi-a placut de OPPO si repet, este o opinie personala. Au intrat in forta in Romania, direct in paine cum se mai spune pe la noi. Ma asteptam sa inceapa cu cateva modele de buget si sa incerce sa ne atraga prin preturile mici.

Din contra, au venit agresiv. Reclame inclusiv la TV, pe YouTube, retele de socializare, poate si outdoor sau radio. De ce nu mi-a placut OPPO in 2020? Cred ca au preturile cam mari…am sesizat asta de mai multe ori si chiar am punctat atunci cand a fost cazul.

Produsele lor sunt bune, calitative, nimic de spus. Insa, sunt mai bune in comparatie cu cele prezentate de alti producatori care pot avea preturi putin mai mici? OPPO este un nume mare in domeniu, de multe ori au inovat si i-am laudat cand a trebuit. Dar lauda se poate si opri atunci cand este cazul.

Advertisement

De la cine aveam asteptari mai mari?

De la LG. Parca au disparut din peisaj. Nu stiu daca pot retine vreun model anume din 2020, sper sa aiba puterea sa revina in 2021. Oricum, ei sunt buni pe TV-uri, produc si vand ecrane pentru telefoanele mobile, etc. Insa, strict pe lansarile de telefoane, cam putin…Unde este faimoasa serie “G”?

De cine mi-a placut in 2020?

De Motorola! Pentru ca au revenit asa cum trebuie, chiar daca nu au un flasghip adevarat. Au lansat ei modelul pliabil, dar nici macar acesta (Razr 5G) nu este dotat cu un procesor de top. Cred ca au procedat bine, mi-au placut si restul modelelor. Preturi bunicele, specificatii ok, terminale destul de bine primite de catre public.

De Huawei! Cred ca Huawei ar trebui sa castige marale premiu la categoria “ASA DA”. In ciuda piedicilor, parca au stiut sa se uite mereu inainte sa sa nu cada. Au lucrat la propriul magazin de aplicatii (experienta mea cu Mate 40 PRO) si chiar au reusit intr-un procent destul de mare sa-l faca extrem de atractiv.

Advertisement

mate 40 pro

Nu au renuntat la lansarile de telefoane flagship sau mid-range, au folosit inclusiv solutii MediaTEK, chiar ne-au prezentat un nou sistem de operare (Harmony OS) pe care l-am putea vedea pe seria P50, cea care este asteptata in primavara lui 2021. Poate parea reclama (dar nu este), insa spun: Bravo Huawei!

Putin de OnePlus! A fost interesant sa asistam la intrarea lor pe segmentul de telefoane low sau mid-range. Ma refer la OnePlus Nord, N10 si N100. Ar fi bine daca ar continua asa in 2021. Sunt utilizator de OnePlus si telefoanele lor de top sunt excelente! Daca aveti alte opinii, le astept cu interes in zona de comentarii!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des