Connect with us

Telefon popular in Africa, prezent in Romania, Tecno Spark 10 este la eMAG si are un pret mic, vandut de catre un partener. Am discutat destul de mult despre acest producator, Tecno, cred ca acesta este singurul site din tara noastra care a prezentat frecvent noutatile lor.

Si mai mult de atat, recent am aflat ca ei au reusit o performanta incredibila. Sunt pe locul 5 (Transsion Holdings) la nivel mondial, depasind nume precum Vivo, Huawei sau Honor. Asta deoarece vand mult de tot prin Afirca sau alte regiuni cu o putere mica de cumparare.

Telefon popular in Africa, prezent in Romania, Tecno Spark 10

Au modele destul de accesorizate si cu design atractiv, insa la preturi mici. Sunt prezenti oficial si in unele tari din Europa, dar nu in Romania. Unele modele de telefoane ajung insa si la noi, este si cazul acestui Tecno Spark 10, pret de numai 659 lei.

Telefon popular in Africa, prezent in Romania, Tecno Spark 10

659.28 lei, acesta este pretul pe care-l are Tecno Spark 10, vedem direct ca se lauda cu NFC, o dotare utila si buna, dar nu stie cine ce. Dar mai bine sa vedem ce procesor are acest smartphone. Vreun Qualcomm de ultima generatie, sau un MediaTEK mid-range?

Lansat destul de recent, aprilie 2023, procesorul este MediaTEK Helio G37 (fabricat pe 12 nm). Obtine cam 150.000 de puncte in AnTuTu, adica destul de putin, chiar foarte putin. Este in partea de jos a clasamentului.

Cam asa ceva utilizeaza oamenii cu venituri mai mici din Nigeria, Tanzania, Egypt, Kenya, Camerun. Continuam cu ecranul de 6.6 inch, rezolutie HD+ si rata de refresh 90Hz, este unul dintre punctele forte ale acestui smartphone si poate mai salveaza putin situatia.

Telefon popular in Africa, prezent in Romania, Tecno Spark 10

Camera foto principala nu este chiar slaba, dar ma refer strict la rezolutia sa, 50MP. Mai este acompaniata de inca una cu senzor de 2MP. Aparent, are numai 4GB memorie RAM si 128GB stocare interna. Spun aparent deoarece pe site-ul oficial apare cu 8GB.

Tecno Spark 10 are o constructie din plastic, 4G, NFC, Radio FM si o baterie de 5000 mAh cu incarcare la 18W. Este o oferta izolata, prezenta in Romania, dar exotica ;).

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!