Acasă Stiri despre telefoane “Nu folositi telefoane Huawei sau ZTE” – directorul FBI, USA

“Nu folositi telefoane Huawei sau ZTE” – directorul FBI, USA

13

“Nu folositi telefoane Huawei sau ZTE” – directorul FBI, USA – Directorul FBI, Chris Wray si o echipa de ofiteri de securitate, au declarat marti, în fata Senatului, ca Huawei și ZTE reprezinta amenintari pentru SUA.

Conform celor de la cnbc.com, mai multi directori importanti din serviciile secrete, inclusiv de la CIA, FBI sau NSA, au afirmat in cadrul unei intalnirii a Comisiei de Informatii din Senatul Statelor Unite ca ar sfatui cetațenii americani sa nu foloseasca produse și servicii ale companiei chineze Huawei.

Captura ecran cbsnews.com:

Şeful FBI, Chris Wray, a precizat ca guvernul american este foarte îngrijorat din cauza posibilelor riscurilor de securitate pe care raspandirea produselor unor companii fidele unui regim politic care nu împărtăşeşte aceleaşi valori democratice le poate reprezenta. Conform directorului FBI, aceste companii au capacitatea de a fura şi modifica informaţiile în mod fraudulos, creând terenul propice pentru spionaj.

Şeful FBI, Chris Wray:

In prim planul acestui scandal este compania Huawei, producator a carei divizie de telefoane mobile a cunoscut un salt foarte important in ultima perioda . Şefii agenţiilor americane avertizeaza ca fondatorul Huawei este un fost membru al unei divizii a guvernului chinez, numite Armata de Eliberare a Poporului Chinez.

De curand si tot in USA, compania Huawei este acuzata ca a motivat diferiti utilizatori pentru a scrie recenzii false despre telefonul Mate 10 Pro, model pe care cei de la Huawei isi doresc sa-l vanda in Statele Unite.

huawei mate 10 pro

Recenzile de cinci stele ale lui Huawei Mate 10 Pro au început să apara pe Best Buy, telefonul caștigand o notă medie de 4,9 stele din 5, din 108 recenzii, incepand cu data de 13 februarie. Este un rating destul de impresionant pentru un telefon care este înca disponibil doar pentru precomanda in SUA și nu va fi livrat mai devreme 18 februarie.

huawei mate 10 pro

Cei de la Huawei vin si ei cu un raspuns oficial, ei spun ca guverne, diferite institutii si utilizatori din peste 150 de țari folosesc terminalele produse de ei si ca acesta nu reprezinta nicun risc de securitate mai pronuntat fata de orice alt producator de telefoane mobile din domeniu.

Din fericire, nu cred ca acest scandal afecteaza si Romania. La noi, telefonul este disponibil de luni bune in magazine. Mai important, este faptul ca acest terminal este unul cu adevarat de top. Androidro.ro sustine compania Huawei si implicit, modelul Mate 10 PRO. Recenzii in limba romana pot fi citite aici.

13 COMENTARII

  1. Sau poate că ei vor sa ne facă să credem asta tocmai pentru a ne induce in eroare și de a indica China ca fiind atât de interesata de a-i spiona. Daca voiau, chinezii puteau să îi spioneze prin alte metode decât printr-un telefon ce vede mereu buzunarul sau asfaltul

  2. Oh, da…Huawei spioneaza (toti o fac: chinezi, americani, rusi, coreeni etc.)….Au descoperit si yankeii apa calda… Uite cine vorbeste…Eduard Snowden si Julian Assange parca nu sunt totusi chinezi si dezvaluirile lor nu priveau guvernul chinez in mod special…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.