Revenire la Android 7 Nougat de la Oreo pe Samsung S8+ SM-G955F, asta deoarece se pare ca cei de la Samsung au intrerupt distribuirea versiunii Android 8 OREO.

Se pare ca este vorba despre un semiesec, nu este cazul acum sa analizam ce anume s-a intamplat. Pana cand in Romania va ajunge o versiune ok si stabila, este posibil sa mai treaca cateva luni.

Am instalat deja Android 8 Oreo pe un Samsung Galaxy S8 + (SM-G955F) conform tutorialului de aici. Personal, nu mi-a atras atentia foarte mult acest firmware si am revenit rapid la o versiune stabila de Android 7 Nougat. Principala problema era legata de notificari, pur si simplu nu primeam la timp sau chiar deloc notificarile. Fie ca era vorba despre Gmail, Facebook, Messenger, YouTube sau alte aplicatii, notificarile nu veneau.

In cazul in care doriti sa reveniti la Android 7 Nougat oficial pentru Romania, urmati tutorialul de mai jos. Atentie insa! Nu urmati tutorialul in cazul in care NU aveti un telefon Samsung Galaxy S8 + (SM-G955F)! Chiar si asa, o faceti pe propria raspundere. 

Este totusi o procedura simpla, dureaza numai cateva minute. Veti avea un telefon cu un sistem de operare nou instalat, in cazul in care nu faceti backup, veti pierde toate datele personale.

Aveti nevoie de urmatoarele fisiere si de un PC.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy S7 Edge primeste update oficial la Oreo

Descarcati fisierele pe PC. Dezarhivati si instalati aplicatia ODIN. Dezarhivati fisierul firmware descarcat anterior.

Pe calculator, porniti aplicatia ODIN.

Opriti telefonul si reporniti-l in modul modul download. Apasati in acelasi timp pe Butonul Bixby, Volum jos si power. Apasati apoi volumul “volum sus”:

revenire la android 7 nougat de la oreo pe samsung s8+ sm-g955f

Conectati telefonul la calculator. In ODIN, va trebui sa vedeti o fereastra ca cea de mai jos. Atentie, nu bifati nimic altceva!

revenire la android 7 nougat de la oreo pe samsung s8+ sm-g955fIntrati in folderul unde ati dezarhivat versiunea de firmware G955FXXU1AQK7_G955FOXM1AQK7_ROM si veti gasi ceva de genul:

revenire la android 7 nougat de la oreo pe samsung s8+ sm-g955f

In ODIN, aveti 4 casute care pot fi bifate. Pe rand, apasati BL, AP, CP si CSC. Va trebui sa incarcati in ODIN fisierele dezarhivate.

 • Pentru BL, incarcati – BL_G955FXXU1AQK7_CL12502677_QB15780981_REV00_user_low_ship.tar.md5
 • Pentru AP, incarcati – AP_G955FXXU1AQK7_CL12502677_QB15780981_REV00_user_low_ship_meta.tar.md5
 • Pentru CP, incarcati – CP_G955FXXU1AQK7_CP8112561_CL12502677_QB15780981_REV00_user_low_ship.tar.md5
 • Pentru CSC, incarcati – HOME_CSC_OXM_G955FOXM1AQK7_CL12502677_QB15780981_REV00_user_low_ship.tar.md5
 • NU incarcati in ODIN fisierul – CSC_OXM_G955FOXM1AQK7_CL12502677_QB15780981_REV00_user_low_ship.tar.md5

In ODIN, apasati pe START si asteptati. NU deconectati telefonul de la PC!

Cand vedeti mesajul de final scris cu verde “PASS”, procedura a luat sfarsit. Telefonul va reporni automat cu Android 7 Nougat, versiune finala si stabila. Va trebui sa refaceti toate setarile initiale si sa va reintroduceti toate conturile.

revenire la android 7 nougat de la oreo pe samsung s8+ sm-g955f

21 COMMENTS

 1. Am instalat Oreo pe S8+ urmand tutorialul de aici si personal nu am intampinat nici o problema cu el(Android Oreo).Notificarile le primesc la timp.Tin sa precizez ca folosesc si Samsung Mail si Gmail si primesc instant notificarile de pe ambele aplicatii.La youtube la fel(folosesc tot 2 aplicatii YT).Mi se pare si o mica imbunatatire la baterie.Sunt multumit de noul update.Daca apar probleme revin cu un raspuns.

 2. Eu am intalat oreo si am ceva problemute si anume:
  1. daca telefonul este pus pe silent sau dnd cand primesc orice tip de notificare el vibreaza
  2. icon badge-ul de la e-mail, whatsapp, fb messenger nu imi arata mai mult de cifra 3, desi am 10-15 e-mail-uri necitite sau mesaje necititite.
  3. se vede ca este intabil.

 3. Dragilor o intrebare simpla, ce rom sa pun , eu am abonament la vodafone, daca pun rom-ul standard este ok, avand in vedere faptul ca vodafone-ul are alte setari de retea, gen 4,5G. ce imi recomandati?

 4. incerc sa descarc rom-ul din link-ul de mai sus dar este protejat cu parola, pe sammobile rom-ul este G955FXXU1AQJ1 si din cate stiu rom-ul trebuie sa fie G955FXXU1AQK7. aveti un alt link de download?

 5. Bogdan, am pus parola in articol. Este G955FXXU1AQK7, uita-te cu atentie. Eu il folosesc in reteaua Roange Romania, insa functioneaza in toate retelele. Nu am detalii legate de 4.5G de la Vodafone. Oricum, este versiunea Nougat standard. Atentie, este vorba despre Samsung S8 PLus, nu S8!!!

 6. Daniel, cateva ore m-am chinuit sa-l fac sa primeasca notificari! Nu puteam sa fiu apelat video nici macar pe messenger. Se pare ca era intr-un somn adanc si nimic nu-l trezea! L-am resetat si la valorile din fabrica, fara succes. Cu Nougat nu am probleme.

 7. Cosmin pe S8+ pun firmware-ul.
  Asta este intrebarea daca versiunea standard pe romania include toate setarile ale operatorilor, deoarece Vodafone-ul nu are VoLTE sau VoWiFi, vodafone-ul a lansat 4,5g pe transfer de date si cred ca fiemware-ul de vodafone are anumite setari de retea in plus fata de cel standard.

 8. CSC-ul de la vodafone este G955FOVF1AQK3 pe cand cel standard are CSC-ul G955FXXU1AQK7 si la orange CSC-ul este G955FOGC1AQK2. aici am eu semnul de intrebare, daca CSC-ul standerd pe romania cuprinde setarile de retea din csc-ul operatorilor.

 9. Logic asa ar fi. Este pentru Romania si nu pentru o anumita retea. Gandeste-te ca Oreo pe care l-am pus pe site si pe telefon era pentru Germania…

 10. Stiu ca era pentru Germania, o sa sap si o sa revin cu info. acum o sa revin la 7.0 deoarece 8.0 m-a dezamagit 🙁

 11. Cei drept telefoanele achizitionate la liber de la vodafone au csc-ul standard de tara nu cel de operator.

 12. Ce uita toata lumea sa spuna si este cel mai “afurisit” lucru de facut dupa un upgrade de soft, daca intampinati probleme este necesar un hard reset si abia atunci daca intampinati aceleasi probleme reveniti la versiunea de android stabila. Dar tineti minte, hard reset “rade” tot, lasati sa o ia de la “0”, fara sa va instalati back-up-urile celor 100 de softuri avute in dotare atuni cand va intreaba. Ca si cum ai instala un windows “fresh”.

 13. Salutare, Se pare ca de la ultima versiunde de oreo nu mai putem sa facem downgrade prin Odin. Stiti ceva ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree