baterie

Evolio a intrat in insolventa, ultimul pas spre faliment?

Evolio a intrat in insolventa, ultimul pas spre faliment?

Am inceput acest site cu un articol legat de Evolio. Sau ma rog, era al doilea articol (primul fiind despre un Allview). Practic, androidro a prins aripi scriind tutoriale de resoftare pentru tabletele si telefoanele Evolio. Am facut si recenzii pentru produsele lor, am scris si de bine, dar si de rau cand a fost cazul.

Am aflat o veste destul de neplacuta astazi. Televoice Grup, producatorul și distribuitorul brandului de electronice Evolio, a intrat in procedura de insolventa ca urmare a deciziei tribunalului, care a admis o cerere depusa de CEC Bank.

Evolio a intrat in insolventa, ultimul pas spre faliment?
Care este diferenta dintre insolventa si faliment? Procedura de faliment este ultima etapa a insolventei si se aplica debitorului in vederea lichidarii averii acestuia pentru acoperirea pasivului si a radierii firmei. In momentul in care o societate ajunge in imposibilitatea de a-si plati datoriile ajunse la data scadenta si dovedeste acest lucru, aceasta intra in stare de insolventa.

Evolio a intrat in insolventa, ultimul pas spre faliment?

Deci, firma Televoice Grup se pare ca nu mai poate sa-si plateasca datoriile scadente. Cine este in spatele Evolio? Este Liviu Nistoran (foto sus), fost șef ANCOM și fost presedinte CA al Romgaz…dar si deputat in 2007.

De ce a intrat compania in insolventa? Probabil ca numai Liviu Nistoran stie cu adevarat. Cam de 3 ani de zile, Evolio s-a concentrat mai mult pe vehicule electrice. Poate ca nu a fost domeniul pe care trebuia sa se axeze aceasta companie?

2013 a fost cel mai bun an al companiei, atunci au inregistrat o cifra de afacere de 18.3 milioane lei. 5 ani mai tarziu, aveau o datorie ce insuma 13.3 milioane lei. Daca in anul 2017 aveau 17 angajati, in 2019 au ramas numai 2. Noi le dorim mult succes, poate se redreseaza 😉

foto