Connect with us

Tutoriale telefon

Fa rapid un backup al telefonului folosind comenzile adb

Published

on

Fa rapid un backup al telefonului folosind comenzile adb, este simplu si util. Practic, totul se face cu ajutorul calculatorului prin intermediul unor comenzi simple.

Fisierul rezultat, se pastreaza pe PC-ul tau si poate fi restaurat pe telefon tot in cateva minute.

Asa cum veti vedea, facand un backup al telefonului folosind comenzile adb, nu riscam nimic, nu intervenim asupra sistemului de operare, nu modificam valori sau altceva.

Advertisement

Tot ce trebuie sa retinem este ca NU se va salva sistemul de operare in sine, adica tot Android-ul. Se va salva insa fix ce ai pe telefon in momentul respectiv!

Asta este extrem deutil in cazul in care ai pierdut anumite date dintr-o aplicatie sau chiar o aplicatie, ai facut tu ceva modificari si nu stii sa-i mai dai de cap.

Extrem de util se poate dovedi si dupa un hard reset! Sau, oricand ai nevoie sa reimprospatezi putin sistemul de operare. Repet, acesta nu se va instala de la zero!

Advertisement

Pentru a duce acest tutorial la capat, am folosit un Bluboo S8, acesta ruleaza Android 7 Nougat. Insa, nu conteaza modelul telefonului, nu conteaza versiunea sistemului de operare si nici nu aveti nevoie de root.

Iata ce trebuie sa faceti:

Fa rapid un backup al telefonului folosind comenzile adb

1- Descarca si instaleaza pe PC acest program simplu (link) Il poti porni pe calculator!

Advertisement

2- Nu conecta inca telefonul, asigura-te mai intai ca ai respectat pasii de mai jos (3)

3-  Trebuie activat “optiuni pentru dezvoltarori”. Pentru a face asta, intrati in meniu-setari-despre telefon si apasati consecutiv, de 7 ori, pe “numarul versiunii”. Astfel, se activeaza “optiuni pentru dezvoltatori”.

Fa rapid un backup al telefonului folosind comenzile adb

Mai departe, trebuie sa intrati in noua ramura activata si sa bifati “depanare USB”. Nu trebuie sa faceti asta cu telefonul conectat! In mod normal, nu aveti nevoie de altceva instalat pe PC. Asta presupunand ca PC-ul vostru recunoaste deja calculatorul.

Advertisement

4- Acum, puteti conecta telefonul la PC, pe display-ul telefonului va aparea mesajul de mai jos, trebuie sa apasati “ok”

cum schimbi rezolutia ecranului pe un telefon, mai exact dpi?

5- Acum incepe partea frumoasa 😉

6- Se subantelege ca ai deja telefonul conectat la PC si aplicatia deschisa.

Advertisement

7 – Copy/paste codul urmator in aplicatia pe PC, asta pentru ca aplicatia sa se conecteze cu telefonul adb devices

8 – Pentru a face backup, introdu in aplicatie codul urmator(copy/paste) adb backup -apk –shared -all -f backup-file.adb

9 – Pe telefon, vor aparea urmatoarele:

Advertisement

Fa rapid un backup al telefonului folosind comenzile adb

Vom fi anuntati ca telefonul accepta comanda noastra, introducem un cod pin ales de noi si apasam pe “creati copii de rezerva pentru datele dvs.” In ultima captura, observam ca deja procedura a inceput.

10 – Nu dureaza mult, insa poate varia in functie de datele de pe telefon.

11 – Acest backup al telefonului se salveaza pe PC. Intram in “my computer”, si cautam “backup”:

Advertisement

Fa rapid un backup al telefonului folosind comenzile adb

12 – 29 MB este dimensiunea fisierului, este orientativa si poate diferi in functie de datele de pe telefonul vostru.

13 – RESTORE:

14 – Se face in acelasi mod, fisierul trebuie sa ramana acolo unde este si in aplicatie, introducem urmatorul cod: adb restore backup-file.adb 

Advertisement

Se subantelege ca pe telefon vom introduce codul setat la backup si vom fi de acord cu restaurarea datelor. Practic, la fel ca la punctul 9.

Iata si ce se petrece in aplicatie, pentru toti pasii:

*1 codul de detectare al telefonuui

Advertisement

*2 codul de backup

*3 codul de restore

Fa rapid un backup al telefonului folosind comenzile adb

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
6 Comments

6 Comments

 1. Florin

  octombrie 6, 2017 at 19:15

  Foarte frumos unu din cele mai utile articole .MULTUMESC

 2. Evil

  decembrie 27, 2017 at 02:56

  3.-Asta presupunand ca PC-ul vostru recunoaste deja calculatorul

  Asta ce inseamna?

 3. DinaSeest

  februarie 6, 2018 at 10:43

  Сахарный диабет – это болячка, при котором уровень глюкозы (сахара) в крови излишне большой. Глюкоза в организм попадает из продуктов, которые вы едите. Инсулин – это гормон, который помогает глюкозе пробиваться в клетки, чтобы дать им энергию. При сахарном диабете 1 типа организм перестает вырабатывать инсулин. При диабете 2 типа, который является наиболее популярным заболеванием, организм заболевшего плохо применяет инсулин. Со временем обилие сахара в крови может повредит зрение, почки и нервную систему. Физические нагрузки и соблюдение индивидуального проекта питания могут помочь вам контролировать сахарный диабет. Вы также обязаны регулярно контролировать уровень сахара в крови и пить таблетки, если это назначено доктором.
  http://endocrin-patient.com/diabet-beremennych/

 4. cris

  martie 24, 2020 at 21:00

  faci treaba foarte buna Cosmin mersi
  am facut backup pe clt-l29
  foarte tare,,,,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171