Connect with us

Stiri despre telefoane

Facebook ar vrea sa introduca abonamente cu plata

Published

on

Facebook ar vrea sa introduca abonamente cu plata pentru utilizatorii din Uniunea Europeana, asta in cazul in care acestia nu doresc sa vada reclame in aplicatie, masura ar putea sa se aplice si pentru aplicatia Instagram, ce aflata tot sub “aripa” Meta.

Si asta deoarece gigantul american se confrunta in continuare cu dificultati in a se conforma regulilor europene noi, care interzic, printre altele, segmentarea publicitatii catre utilizatori bazata pe colectarea datelor. Aceasta incompatibilitate intre Meta si Uniunea Europeana a avut ca efect faptul ca noua lor platforma sociala, Threads, nu a fost lansata inca in Europa.

Si cred ca ar fi pentru prima data cand o retea de socializare apeleaza la o astfel de metoda, una care ci siguranta nu va fi pe placul utilizatorilor.

Advertisement

Facebook ar vrea sa introduca abonamente cu plata

Ne-am obisnuit cu alternativele platite, cele ne scapa de reclame, dar am facut-o cu aplicatiile de streaming video, acolo unde este normal sa platesti pentru a te bucura de continut.

Insa, se pare ca in cazul Facebook nu este vorba numai despre bani, regulile Uniunii Europene sunt de data aceasta cele ce stau la mijloc.

Facebook ar vrea sa introduca abonamente cu plata

Conform sursei, cei care opteaza pentru versiunile cu abonament nu vor fi expusi la reclame, in timp ce Meta va mentine in continuare optiuni gratuite ale aplicatiilor care includ publicitate in UE.

Advertisement

Aceste informatii ar proveni de la trei persoane bine informate cu privire la strategiile companiei si sunt chiar surse serioase care au comentat pe marginea acestui subiect, unul ce pare a fi de…serios.

Este interesant de aflat si de vazut in ce mod vor adopta sau vor implementa (daca o vor face) aceasta noua strategie. Reclame sunt vizibile opentru utilizatori chiar si acum, oricine le poate vedea atunci cand rasfoieste feed-ul Facebook sau Instagram si nu cred ca multa lume s-a plans de ele.

Este mult mai simplu sa treci peste ele in cazul in care nu te deranjeaza, nu esti obligat sa astepti cateva secunde sau sa le vizionezi, asa cum se intampla in cazul aplicatiilor YouTube, Netflix, Disney+, etc. Oricum, este un subiect interesant si merita urmarit.

Advertisement

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des