Connect with us

Stiri despre telefoane

Nimic nu e gratis și Samsung va cere bani pentru Galaxy AI

Published

on

Nimic nu e gratis și Samsung va cere bani pentru Galaxy AI

Se pare că Samsung are niște planuri mari pentru AI, dar s-ar putea să nu fie totul gratis pe viitor. Ați auzit de ultimele funcții AI ale Samsung pentru seria Galaxy, ca Circle to Search, Live Translate și Chat Assist?

Ei bine, chiar dacă acum sunt gratuite, se zvonește că, după 2025, ar putea veni cu un preț.

Vicepreședintele executiv al Samsung, Sally Jeong, a confirmat că aceste funcționalități AI vor rămâne gratuite până în 2025. Dar după aceea, lucrurile se pot schimba.

Advertisement

Pe paginile de produs ale seriei Galaxy S24 scrie că după 2025, condițiile pentru funcționalitățile AI ale terților s-ar putea modifica. Asta lasă mult loc pentru interpretări despre cum va arăta viitorul AI-ului la Samsung.

Să nu uităm că AI-ul de pe noile telefoane Galaxy funcționează atât local, cât și în cloud. Deci, nu e clar dacă va exista o diferență între aceste două tipuri de servicii.

Galaxy AI nu va veni pe telefoane mai vechi de 2023

Samsung va cere bani pentru Galaxy AI si ni va veni pe telefoanele mai vechi de 2023

Samsung va cere bani pentru Galaxy AI

Plus că unele dintre funcțiile AI de pe Galaxy necesită o conexiune la internet și un cont Samsung. Odată cu creșterea utilizării AI-ului, costurile pentru menținerea unor servicii robuste în cloud ar putea deveni semnificative.

Și da, 2024 e un an mare pentru smartphone-urile Gen AI. Se așteaptă ca Samsung să fie în fruntea jocului. Conform unui raport de la Counterpoint Research, livrarile de telefoane cu Gen AI ar putea depăși 100 de milioane de unități în 2024 și să ajungă la 522 de milioane până în 2027. Samsung și Qualcomm sunt văzute ca liderii pieței.

Advertisement

Și se pare că Apple nu vrea să rămână în urmă. Zvonurile spun că iOS 18 ar putea include și el funcționalități Gen AI, urmând exemplul Google și Samsung. Scopul? Să facă Siri mai deșteaptă și să îmbunătățească funcțiile de răspuns și completare automată în mesaje.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des