Acasă Tutoriale telefon Fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;)

Fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;)

10
nofollow

Fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat 😉 Este o poveste lunga, am sa incerc sa fiu cat mai scurt si scriu acest articol pentru cei ce se vor lovi de o astfel de problema.

Stiu ca unii dintre voi cunosc ce si cum sa faca in cazul in care si-au pierdut telefonul, insa multi nu stiu (in special cei mai in varsta sau fetele)

Este destul de grav si neplacut sa-ti pierzi telefonul. Sunt 3 mari batai de cap:

  • Telefonul in sine si valoarea lui ( Samsung S8 Plus in cazul meu)
  • Cartela SIM
  • Datele de pe telefon

Nu este deloc greu sa pierzi un telefon modern, mai ales daca este unul de dimensiuni mai mari. Samsung S8 Plus este un telefon mare si ti-e cam greu sa-l tii in buzunarul pantalonilor. De regula, il tin in mana sau il arunc pe scaunul masinii atunci cand conduc, este un telefon incomod.

Am avut de rezolvat o problema intr-o institutie a statului si asta a inclus sa ma asez la un birou si sa completez la birocratie. Inevitabil, mi-am lasat telefonul pe masa, langa acte.

La final, am terminat cu actele si am plecat. Telefonul a ramas pe biroul respectiv, in institutia respectiva. Cum in Bucuresti traficul este infernal si a devenit imposibil multumita “revolutiei” promisa de doamna Primar General, am plecat linistit spre alte treburi, uitand complet de telefon. Dupa 1 ora de trafic si alte drumuri, incep sa ma intreb unde este telefonul!

Opresc masina pe dreapta, caut disperat peste tot – fara rezultat. Dupa injuraturile aferente si neavand un alt telefon de pe care sa sun pe numarul meu, am continuat drumul si cu chiu cu vai am ajuns intr-un final acasa. Am reusit sa sun pe telefonul pierdut si spre norocul meu, am aflat ca telefonul este pe maini bune si ca il voi recupera maine, pur si simplu inca 2 ore de condus prin Bucuresti ar fi fost mult prea mult. Din fericire, a pus mana pe el o persoana de incredere din institutia respectiva.

Insa, acesta este un caz cu final fericit. Ce te faci cand il pierzi de tot?

Vrei rapid sa-l localizezi sau macar sa-l blochezi si eventual, sa stergi datele personale din memoria interna. Poti face asta foarte simplu, iti trebuie acces la un calculator cu internet.

Iata pasii pe care sa-i urmezi:

Pentru a vedea cu exactitate unde este, trebuie sa ai locatia activata pe telefon, alte sanse nu ai. Cu alte cuvinte, inainte sa-l pierzi, telefonul trebuie sa aiba GPS-ul activat. Problema este ca unele persoane tin modulul GPS pornit mereu, altele (inclusiv eu) NU!

Deci, daca GPS-ul pe telefon este oprit, nu-l poti localiza. Ai totusi la dispozitie alte metode:

De pe PC, conecteaza-te la contul de Google. Trebuie sa te conectezi fix la contul care este sincronizat pe telefon!

In browser, apasa pe pictograma ta si apoi, pe “contul meu”:

fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;)

Acum, apasa pe “Activitatea de pe dispozitiv și evenimentele de securitate”:

fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;)

Aici, vei vedea o lista intreaga cu dispozitivele sau telefoanele care au folosit sau folosesc contul acesta de Google. Din lista, selecteaza telefonul care te intereseaza, cel pe care vrei sa-l blochezi, localizezi sau stergi:

fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;)

Cu inima stransa ;), apesi pe “Ati pierdut acest dispozitiv?”

fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;)

Acum, vi se va deschide o lista intreaga de optiuni, inclusiv sa va sunati sau sa localizati aparatul:

fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;)

De aici, o folositi pe cea care credeti ca este de ajutor in situatia voastra. Iata cum arata optiunile respective:

fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;) fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;) fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;) fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;) fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;) fix astazi mi-am pierdut telefonul, l-am blocat si recuperat ;)

Acestea sunt singurele modalitati prin care va puteti localiza si recupera telefonul. Sper totusi ca acest articol sa nu fie util nimanui 😉 si sa nu fiti pusi in situatia de a folosi informatiile de mai sus.

10 COMENTARII

  1. Ai fost norocos. Eu personal as returna un telefon indiferent de valoarea lui dar recent o vecina si-a pierdut telefonul si asa a ramas. A sunat la el, nu a raspuns nimeni, apoi l-a inchis. Dupa numai 5 minute a verificat zona in care l-a pierdut, desigur ca nu l-a gasit. L-a declarat la politie in caz ca il aduce gasitorul dupa mustrarile de constinta pe care un om moral ar trebui sa le aiba, cum intuiti, nu l-a returnat nimeni. Stiu ca daca l-as pierde pe al meu nu l-ar returna nimeni ca e saracie si incultura mare pe meleagurile noastre.

  2. de aceea e bun smartwatchul care vibreaza cand se decupleaza de telefon .
    am patit de mai multe ori sa uit telefonul in masina sau in vreun birou dar vibratia de la ceas mi a amintit ca am plecat fara ceva .
    cele bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here