Connect with us

Stiri despre telefoane

Huawei a dat în judecată România

Published

on

Huawei a dat în judecată România, mă așteptam să se intâmple și “minunea” asta. Cererea de autorizare pentru a utiliza echipamente 5G în infrastructura țării noastre le-a fost refuzată și se pare că nu vor să accepte așa ceva.

Acțiunea se concentrează asupra prim-ministrului, Ministerului Cercetării și Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), prin Administrația Prezidențială.

Statele Unite au exercitat presiuni asupra partenerilor lor, inclusiv România, pentru a elimina Huawei din infrastructurile lor 5G, invocând motive legate de securitatea cibernetică.

Advertisement

Se pare că ar exista suspiciuni că Beijingul ar putea utiliza echipamentele Huawei pentru a spiona comunicațiile și pentru a accesa traficul de date.

In vara anului trecut, Comisia Europeană a identificat furnizorii chinezi de echipamente de telecomunicații, inclusiv Huawei, ca fiind un posibil pericol pentru securitatea Uniunii Europene.

Comisarul european Thierry Breton a îndemnat statele membre ale UE și operatorii de telecomunicații europeni să excludă echipamentele chineze din implementările lor 5G.

Advertisement

In luna februarie, profit.ro a anunțat că solicitarea gigantului chinez telecom Huawei de obținere a autorizării pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G în România a fost respinsă în mod oficial. Decizia a fost semnată de premier și publicată în Monitorul Oficial.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des