Connect with us

Stiri despre telefoane

Huawei isi face intrarea mai serios pe piata auto, Arcfox Alpha S HBT

Published

on

Huawei isi face intrarea mai serios pe piata auto, insa nu va bucurati prea tare. Nu vom putea cumpara prea curand o masina cu sigla Huawei. In schimb, tehnologia gandita de producatorul de telefoane mobile va fi integrata in Arcfox Alpha S HBT. Este denumirea autoturismului (full electric) produs de catre Arcfox, constructor auto din China.

HBT inseamna Huawei Bluepark Together si este pentru prima data cand un autoturism va fi echipat cu tehnologia HI. Capacitatile de conducere automata ale acestei masini vor fi unele super avansate, sistemul dezvoltat de Huawei va permite acestui model un control autonom de nivel 3.

Sistemul avansat Huawei HI este capabil sa combine 5G-ul si ecranul inteligent HiCar cu tehnologia Lidar (light detection and ranging), aceasta permite permite scanarea și cartografierea mediului cu ajutorul unor raze laser și apoi, calculeaza cat de rapid se intorc razele.

Advertisement

Lidar nu este o tehnologie chiar noua, ea a fost utilizata in trecut si de programul Apollo 15 pentru cartografierea suprafetei Lunii. Arcfox AlphaS HBT va fi lansata in data de 17 aprilie 2021 in cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Conform producatorului, masina este un sedan de lux de generație noua, inteligent și pur electric, construit in parteneriat cu Huawei.

Autoturismul cu sistem de operare Harmony OS si conectivitate 5G va necesita in continuare atentia soferului, chiar daca este unul plin de tehnologie.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des