Connect with us

Televizoarele QLED au ajuns sa se ieftineasca foarte mult si nu este deloc exagerare in aceasta afirmatie. De altfel, vad ca este o diferenta destul de mare cu pretul acestor electronice si cel al telefoanelor mobile.

URmaresc cu destul de mare interes domeniul televizoarelor inteligente, indiferent de sistemul de operare, de tehnologie sau de producator si stiu cum au evoluat preturile.

Astfel, ne putem intreba de ce telefoanele se scumpesc si televizoarele se ieftinesc. O buna explicatie ar putea fi data chiar de tehnologia prezenta in aceste dispozitive. Un smartphone chiar evolueaza de la o generatie la alta. Apar procesoare noi, ecrane mai avansate, camere mai bune, etc.

Pe de alta parte, tehnologia dintr-un TV mai accesibil, nu a avansat atat de mult si este oarecum ca preturile fie sa ramana pe loc, fie sa scada usor. Asta s-a intamplat si cu modelele QLED, cel mai ieftin avand un pret acum de numai 1300 lei si o diagonala destul de generoasa, 108cm.

Nu trebuie sa facem o confuzie intre QLED si OLED, sunt doua tehnologii diferite. Dar un QLED se va vedea mult mai bine in comparatie cu un LED standard si consider ca efortul de a da cateva sute de lei in plus nu este unul mare.

Un QLED de 126 cm costa 1599 lei, unul de 139 cm ajunge pana la 1799 lei, adica un pret cat se poate de bun. Sunt firme precum Horizon, TCL sau Allview. Nu cele mai mari, dar chiar ok si o spun din experienta, le-am testat pe toate.

Televizoarele QLED au ajuns sa se ieftineasca foarte mult

Acum, sa discutam putin despre diferentele dintre cele 2 tehnologii si de ce spuneam ca nu trebuie facuta o confuzie intre aceste denumiri.

OLED foloseste diode organice care emit lumina atunci cand sunt alimentate cu electricitate, ofera negru pur si un contrast infinit, deoarece fiecare pixel poate fi oprit individual.

Pe de alta parte, QLED este o tehnologie ce care foloseste puncte cuantice pentru a produce lumina nu poate opri complet pixelii, ceea ce inseamna ca nu poate atinge acelasi nivel de negru ca OLED.

Televizoarele QLED au ajuns sa se ieftineasca foarte mult

Cele despre care discutam astazi, ofera o gama de culori mai larga si un contrast mai bun fata de traditionalul LED, panou ce utilizeaza diode care emit lumina atunci cand sunt alimentate cu electricitate. Aceasta lumina este apoi folosita pentru a ilumina pixelii de pe ecran.

Exista si diferente de grosime intre aceste televizoare, un LED este mai gros deoarece are un panou cu LED-uri in partea din spate.

Deci, avand in vedere ca diferentele de pret nu sunt deloc mari si este vorba despre numai cateva sute de lei (2 sau 300 in unele cazuri), consider ca merita acest mic efort. Vei avea un SmartTV cu un negru mai adanc si mai profund, mai elegant si mai subtire, dar si culori care iti vor incanta privirea.

Citeste acum si:

Cea mai tare aplicatie existenta daca asculti radio online

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!