Connect with us

Stiri despre telefoane

Huawei pierde reteaua 5G in Marea Britanie, veste neasteptata?

Published

on

Huawei pierde reteaua 5G in Marea Britanie si se pare ca nu ar fi vorba despre un alt zvon sau despre o presupunere. Incepand cu finalul acestui an, toti operatorii din UK, nu vor mai avea voie sa achiziţioneze de la Huawei niciun fel de echipamente pentru retelele de telefonie de tip 5G.

Anuntul a fost facut de catre Oliver Dowden, cel ce ocupa funcția de secretar de stat al HM pentru digital, cultura, mass-media și sport in parlamentul britanic.

Huawei pierde reteaua 5G in Marea Britanie, veste neasteptata?

Mai mult decat atat, pana la finele anului 2027, Boris Johnson vrea excluderea completa a Huawei din reţeaua 5G. Cine credeti ca se bucura? Corect, SUA. In acelasi timp, este ciudat ca Marea Britanie se pune oarecum rau cu Republica Chineza.

Advertisement

Exista si reversul medaliei, aceasta decizie ar urma sa intarzie cu pana la 3 ani implementarea retelei si mai presus de toate, costurile vor creste cu aproximativ 2 miliarde de lire sterline.

Se pare ca aceasta hotarare luata in mod ciudat, ar surveni ca urmare a presiunilor SUA asupra lui Boris Johnson. China nu a stat prea mult pe ganduri si a reactionat, un purtator de cuvant al Huawei declara ca “Aceasta hotarare este una dezamagitoare, o veste rea pentru cei care au un smartphone in Marea Britanie, se va ajunge pana la incetinirea modernizarii digitale a tarii“.

La randul sau, Oliver Dowden (membru al parlamentului britanic), a declarat “‘Nu a fost o decizie uşoara, dar este cea corecta pentru reţelele de telecomunicatii, dar si pentri pentru securitatea naţionala şi pentru economie”

Advertisement

via

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171