Acasă Stiri Android Si Noutati Huawei pierde reteaua 5G in Marea Britanie, veste neasteptata?

Huawei pierde reteaua 5G in Marea Britanie, veste neasteptata?

0

Huawei pierde reteaua 5G in Marea Britanie si se pare ca nu ar fi vorba despre un alt zvon sau despre o presupunere. Incepand cu finalul acestui an, toti operatorii din UK, nu vor mai avea voie sa achiziţioneze de la Huawei niciun fel de echipamente pentru retelele de telefonie de tip 5G.

Anuntul a fost facut de catre Oliver Dowden, cel ce ocupa funcția de secretar de stat al HM pentru digital, cultura, mass-media și sport in parlamentul britanic.

Mai mult decat atat, pana la finele anului 2027, Boris Johnson vrea excluderea completa a Huawei din reţeaua 5G. Cine credeti ca se bucura? Corect, SUA. In acelasi timp, este ciudat ca Marea Britanie se pune oarecum rau cu Republica Chineza.

Exista si reversul medaliei, aceasta decizie ar urma sa intarzie cu pana la 3 ani implementarea retelei si mai presus de toate, costurile vor creste cu aproximativ 2 miliarde de lire sterline.

Se pare ca aceasta hotarare luata in mod ciudat, ar surveni ca urmare a presiunilor SUA asupra lui Boris Johnson. China nu a stat prea mult pe ganduri si a reactionat, un purtator de cuvant al Huawei declara ca “Aceasta hotarare este una dezamagitoare, o veste rea pentru cei care au un smartphone in Marea Britanie, se va ajunge pana la incetinirea modernizarii digitale a tarii“.

La randul sau, Oliver Dowden (membru al parlamentului britanic), a declarat “‘Nu a fost o decizie uşoara, dar este cea corecta pentru reţelele de telecomunicatii, dar si pentri pentru securitatea naţionala şi pentru economie”

via

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here