baterie

Huawei ar putea renunta la brandul Honor, predictie Ming-Chi Kuo

Huawei ar putea renunta la brandul Honor, predictie Ming-Chi Kuo

Huawei ar putea renunta la brandul Honor, este o predictie facuta de Ming-Chi Kuo, analist la TF International Securities, un grup de servicii financiare din regiunea Asia-Pacific. 

Inca o veste neplacuta pe care o auzim astazi, asta dupa ce recent, aflam detalii care ne spuneau despre posibilitatea ca Huawei sa ajunga in 2021 pe locul 7 la nivel global.

Trebuie sa retinem ca acestea sunt numai predictii facute de anumiti analisti si nu este neaparat ca acestea sa se materializeze. Toate vin pe fondul restrictiilor dure pe care gigantul Huawei a trebuit sa le suporte, aproape toate din partea SUA.

Huawei ar putea renunta la brandul Honor, predictie Ming-Chi Kuo

Dupa ce a facut o serie de analize cuprinzatoare si a luat in calcul mai multe scenarii, Ming-Chi Kuo crede ca unul dintre cele mai probabile scenarii include si posibilitatea ca Huawei sa renunte la brandul Honor.

La mijloc, poate fi o strategie. Analistul spune ca in conditiile in care Honor ar deveni independenta de Huawei, achizitionarea de piese sau alte componente nu va fi restrictionata de interdictia directa asupra Huawei.

honor v30

Asta inseamna ca cel mai probabil, daca Honor ar fi separata de compania mama, ar putea sa foloseasca din nou componentele si tehnologiile necesare pentru a putea produce telefoane mobile, inclusiv acces la aplicatiile si serviciile Google.

Dupa toate interdictiile pe care Huawei le-a primit, cota de piata pentru OPPO, Vivo și Xiaomi ar urma sa creasca. Strategia Honor se aseamana oarecum cu cea pe care o are Xiaomi, adica telefoane mobile cu dotari bune si preturi mici.

Aproape fara exceptii, telefoanele Honor au fost produse si vandute cu preturi sub cele practicate de Huawei, chiar si in conditiile in care specificatiile tehnice erau aproape identice.

Honor este un brand (fondat in anul 2013) de smartphone detinut de Huawei Technologies, ca parte a strategiei dual-brand a Huawei Consumer Business Group.