baterie

Huawei va merge pe mana Hongmeng OS 2.0 pentru telefoane mobile

Huawei va merge pe mana Hongmeng OS 2.0 pentru telefoane mobile

Este deja oficial, Huawei isi va folosi sistemul de operare propriu si asta se va intampla inclusiv cu telefoanele mobile. Astazi, in cadrul evenimentului “Huawei Developer Conference”, compania a prezentat oficial sistemul de operare Hongmeng OS 2.0.

Conform presedintelui departamentului de software, sistemul de operare va deschide noi orizonturi si va putea fi implementat inclusiv pe tablete, ceasuri inteligente si chiar telefoane mobile.

Yu Chengdong (CEO Huawei), a declarat ca doreste ca sistemul de operare sa fie disponibil inclusiv pentru ecrane de mari dimensiuni sau autoturisme. Telefoanele sub brand Huawei, se vor putea baza pe deplin pe Hongmeng OS 2.0 incepand cu anul 2021.

Din aprilie 2021, va putea fi utilizat de dispozitivele cu memorie de 4GB/128GB si incepand cu luna octombrie 2021, de cele care au peste 4GB/128GB.

Finalul anului 2020 va aduce si distribuirea sistemului de operare pentru dezvoltatorii chinezi, este un open source. Acestia vor primi inclusiv pachete SDK si medii de dezvoltare (IDE).

Nimic de comentat pana acum, este foarte bine ca acest producator prezinta un sistem de operare complet nou si mai ales, unul pentru telefoanele mobile. Probabil ca sunt mii de ore de munca in spatele lui si la fel de multi bani.

Insa, ce succes va avea el? Ce utilizator va renunta la Android? Trebuie sa ne gandim ca in spatele unei aplicatii uzuale, sunt ore multe de munca si bani investiti.

Vor dori acesti dezvoltatori sa adapteze aplicatiile pentru acest nou sistem de operare? Pentru un utilizator de rand, asta conteaza in primul rand! Va reusi Huawei sa faca din Hongmeng OS 2.0 o alternativa la Android?

Poate ca va reusi, dar cred ca vor trece ani buni. Pana atunci, asteptam cu interes sa vedem solutia lor implementata pe telefoanele mobile, chiar si fara aplicatii!