baterie

Iata de ce Apple nu mai pune incarcator si casti in cutia lui iPhone 12

Iata de ce Apple nu mai pune incarcator si casti in cutia lui iPhone 12

Iata de ce Apple nu mai ofera incarcator si casti in cutia lui iPhone 12 – Cred ca este pentru prima data in istoria recenta a telefoanelor mobile cand utilizatorul nu va mai gasi un incarcator in interiorul cutiei.

De casti nu are rost sa ne legam, sunt multe alte companii care nu mai ofera de mult asa ceva. Stiu ca Apple a inceput sa faca asta mai demult, dar atunci era vorba de tabletele iPad. De ce nu mai ofera incarcator si casti in cutia lui iPhone 12?

 

Apple ne spune ca doreste sa devina o companie neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in 2030 si nu va mai pune in pachetul de vanzare accesoriile pe care le considera inutile. Mai exact, se doreste a fi o companie “verde”.

Iata de ce Apple nu mai pune incarcator si casti in cutia lui iPhone 12

De ce inutile? Tot de la ei aflam. Compania sustine ca de-a lungul timpului, utilizatorii au acumulat o multime de incarcatoare prin casa si asta inseamna ca nu va fi o problema lipsa unui charger din cutiile seriei noi de telefoane de tip iPhone 12.

Aflam detalii si in legatura cu castile, unele care erau de o calitate decenta, chiar spre buna. Conform gigantului cu sediul in SUA, utilizatorii nu foloseau castile si EarPods si asa au decis sa sisteze livrarea de astfel de accesorii.

Asta ne spune Apple. Sunt totusi voci care sustin altceva. Ar fi vorba de bani la mijloc si o buna parte din clienti vor fi nevoiti sa-si cumpere separat accesorii originale. Un charger compatibil ar costa in jur de 20 USD.

Daca facem un simplu calcul, rezulta sume ametitoare. Imaginati-va cati bani vor castiga daca vor vinde 500.000 de incarcatoare si 500.000 de casti. Nici nu vrem sa ne gandim la 1.000.000 de astfel de accesorii, profitul ar fi unul excelent pentru ei.