baterie

Iata cum sa extragi fisiere si aplicatii din system.img Android

Iata cum sa extragi fisiere si aplicatii din system.img Android

Iata cum sa extragi fisiere si aplicatii din system.img Android – Acest tutorial poate fi extrem de util pentru unii dintre voi, mai ales pentru cei ce obisnuiesc sa se “joace” cu sistemul de operare Android si fac des customizari, insa poate fi folosit si pentru cei ce vor sa invete cum sa customizeze mai adanc sistemul de operare.

System.img este un fisier (o imagine) ce se gaseste in orice firmware instalat pe telefon, problema este ca acest fisier ce ascunde alte sute de fisiere sau aplicatii este arhivat si ca pe Windows nu poate fi extras cu winrar spre exemplu.

In System.img intalnim practic inima sistemului de operare Android, fisiere vitale, dar si toate aplicatiile ce sunt instalate pe telefonul sau pe tableta voastra, fie ca vorbim de cele ce se vad in meniul telefonului, sau ne referim la cele ascunse si vitale pentru ca un sistem de operare sa functioneze perfect.

Ca sa va dau un exemplu, sa spunem ca avem root pe telefon, am modificat o anumita aplicatie sau aum sters-o si acum avem probleme. Cu toate ca avem la dispozitie un backup, nu putem extrage fara acest program o anumita aplicatie si sa o repunem, valabil si pentru build.prop sau pentru alte fisiere.

Ext4_unpacker este una dintre uneltele utile pentru vizualizarea si extragerea fisierelor ce se ascund intr-un sistem de operare, exista mai multe aplicatii sau solutii ce pot face asta, insa ext4_unpacker este una dintre cele mai simple!

Iata cum sa facem, eu am facut asta pe un computer cu Windows 1o si am extras fisierele ce faceau parte dintr-un Allview X2 Soul PRO, telefon ce ruleaza pe o platforma mediaTEK.

Pentru inceput, trebuie sa dezarhivam intreaga arhiva ce contine un ROM, ea vine de obicei asa:

Dupa dezarhivarea cu winrar, ea devine asa:

Desfacut, acest folder ce contine practic sistemul de operare, arata cam asa:

Vedem printre alte fisiere si ceea ce ne intereseaza pe noi, adica fisierul system.img, fisier ce ocupa destul de mult spatiu in cele mai multe cazuri, in cel de fata are nu mai putin de 1.76GB!

Pentru a vedea ce se ascunde in interorul lui, descarcam si instalam pe PC aplicatia ext4_unpacker

Dupa ce o pornim, arata cam asa:

Pentru a face ceea ce ne intereseaza pe noi, apasam pe pictograma folderului, navigam acolo unde am dezarhivat acel firmware, cautam si selectam din interior fisierul system.img:

dddddtut5

Vedem in imaginea de mai sus ca fisierul a fost dezarhivat, acum putem sa observam ce anume se gaseste inauntru, aplicatiile si restul fisierelor ce tin de sistemul de operare.

Este foarte important, aici gasim aplicatiile, fisierele video cu care vine telefonul, animatia de boot, sunete si absolut tot ce tine de sistemul de operare, vestea buna este ca pot fi extrase de aici direct pe PC si apoi repuse pe telefonul cu probleme sau pe un alt telefon! Insa, daca dorim sa le repunem pe alt telefon, trebuie sa stim ca in functie de ceea ce dorim sa facem, poate fi mai simplu sau mai complicat

Pentru a le descarca direct pe PC, apasati o data pe fisierul dorit, apoi pe pictograma de descarcare: