Connect with us

Stiri despre telefoane

Iata motivele pentru care telefoanele mobile nu se strica

Published

on

Iata motivele pentru care telefoanele mobile nu se strica si in general, sunt chiar mai rezistente de cat ne-am astepta si nu trebuie sa ne gandim neaparat la rezistenta la socuri, nu despre asa ceva este vorba.

In afara de acumulator care dupa o perioada destul de mare incepe sa dea semne de oboseala sau de display care in cazurile mai putin fericite poate ceda, un smartphone este aproape “nemuritor”. Haideti sa ne dam seama care este reteta succesului!

In primul rand, toti producatorii isi doresc ca telefoanele lor sa fie fiabile si sa ofere o experienta pozitiva utilizatorilor, astfel incat sa ramana fideli brandului. Prin urmare, acestea sunt testate in mod intensiv inainte de lansare, trecand prin numeroase teste de durabilitate.

Advertisement

Iata motivele pentru care telefoanele mobile nu se strica

Este clar ca in cazul in care ai avea probleme cu un anumit model, cu greu te-ai mai intoarce la acel producator, chiar daca iti este reparat pe garantie.

Dar componentele interne? De ce nu cedeaza chipsetul? Procesoarele moderne  au sisteme incorporate care previn supraincalzirea si daca acesta atinge o temperatura critica, se va reduce automat frecventa sau se va opri pentru a evita daunele. Acest mecanism de protectie termica este esential pentru a asigura durabilitatea.

Nu uitati ca procesorul include si : GPU, NPU, ISP, DSP, senzori, modem (inclusiv conectivitate WiFi, Bluetooth), controler de memorie, interfete I/O, unitati de securitate, etc!

Advertisement

Producatorii de telefoane Android utilizeaza componente de inalta calitate, cum ar fi procesoare de la companii renumite, memorie de inalta calitate si alte componente interne, care contribuie si ele la o durata de viata extinsa. Ecrane Samsung, senzori foto de la acelasi brand (inclusiv memorii RAM) sau Sony, procesoare Qualcomm sau MediaTEK.

Iata motivele pentru care telefoanele mobile nu se strica

In cazul in care nu stiati, va spun ca telefoanele iPhone au de la Samsung ecranele, componente electronice SMT, diverse cipuri de memorie, etc. Rivali, dar si parteneri in afaceri!

Acum, putem discuta si despre actualizarile de software ce ajuta la corectarea problemelor si la optimizarea performantei, toate acestea pot prelungi durata de viata a telefonului, asigurand ca sistemul de operare si aplicatiile functioneaza eficient.

Advertisement

Plus materiale precum aluminiu, sticla speciala sau plastic de inalta calitate. Aceste materiale contribuie la durabilitatea generala a telefonului, protejand componentele interne de uzura zilnica.

Iata motivele pentru care telefoanele mobile nu se strica

In pretul final al unui telefon, intra si procesul ce include proiectarea hardware-ului, dezvoltarea software-ului si teste. Pentru anumite terminale de top, costurile R&D pot fi de zeci sau chiar sute de milioane de dolari.

Mai adaugam si componentele hardware, licentele software, asamblarea, certificari, teste, marketing, distributie si alte cheltuieli suplimentare. Deci, nu prea este loc de eroare si sunt la mijloc bani multi investiti. Totul trebuie sa functioneze perfect, astfel se ajunge la cazuri deloc dorite, un exemplu poate fi Samsung Galaxy Note 7.

Advertisement

Citeste acum si:

Internet mobil nelimitat cu 1 euro pe luna, oferta actuala

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des