Connect with us

Stiri despre telefoane

Iata ce specificatii prefera utilizatorii de telefoane Android (2019/2020)

Published

on

Iata ce specificatii prefera utilizatorii de telefoane Android (2019/2020) – Poate fi considerat un articol interesant, aruncam o privire asupra unei statistici realizate de catre cei de la AnTuTu. Statistici ce se aplica acestui final de 2019, dar si inceputului de 2020.

De data aceasta, nu discutam despre vreun TOP AnTuTu, ci despre o statistica ce ne ajuta sa intelegem care sunt cele mai raspandite dotari ale unui telefon mobil. Astfel, ne dam seama ce prefera utilizatorii de telefoane mobile in materie de diagonala ecranului si rezolutia acestuia, tipul de procesor, memorie RAM, dar si care este cea mai raspandita versiune de Android.

Cum au fost colectate datele pe care le vedeti mai jos? Ele sunt colectate automat de catre cei de la AnTuTu, in momentul in care aplicatia este instalata pe telefonul mobil si se ruleaza testul specific. Datele au fost culese de pe telefoanele testate de catre utilizatorii din China, dar nu cred ca difera foarte mult in functie de regiune.

Advertisement

Diagonala ecranului:

Se observa in mod clar ca este preferata o diagonala mare. Asta nu inseamna neaparat si un telefon mare, deja tim ca terminalele moderne se bucura de un screen to body-ratio bun. Aproape 40% dintre utilizatori, prefera diagonala de 6.4″ si numai 2.9% pe cea de 5″. Mai obsercam si ca intr-o proportie foarte mare, utilizatorii opteaza pentru un ecran de peste 6″.

Rezolutia ecranului:

Nu este o caracteristica super importanta, si nu cred ca este un criteriu principal al alegerii unui telefon mobil. Desi posed un telefon cu display 2K si diagonala de 6.6″, am setat rezolutia la FHD+.

Chiar si la aceasta diagonala mare, ecranul se vede perfect, nici vorba de pixeli ce pot fi observati cu ochiul liber. In graficul de mai jos, observam ca utilizatorii prefera telefoane cu rezolutie FHD+.

Advertisement

Procesorul:

Era de asteptat sa vedem un asemenea grafic. Mai exact, aproape toti utilizatorii, au procesoare cu 8 nuclee. Din pacate, nu avem date mai exacte, nu stim ce fel de procesoare sunt.

Pot fi cele mai scumpe de la Snapdragon, Exynos, Kirin, sau din contra, cele mai ieftine de la MediaTEK. Tot cu 8 nuclee sunt…

Memoria RAM:

6GB RAM si 8GB RAM, cea mai raspandita cantitate de memorie RAM. Ati putea spune ca este vorba despre telefoane scumpe, dar nu este deloc asa. Sunt si multe telefoane chinezesti, ieftine, dar care sunt dotate cu 6GB RAM.

Advertisement

41.4% dintre telefoanele testate au 6GB RAM si numai 4.2% au 12GB RAM.

Versiunea de Android:

Daca producatorii de telefoane mobile ar face actualizari mai dese, graficul de mai jos ar fi aratat diferit. Si nu neaparat actualizari mai dese, ma refer la cele care contin o versiune superioara a sistemului de operare.

Advertisement

Spre finalul anului 2019, numai 1.5% dintre telefoane rulau Android 10. Intr-o proportie foarte mare, peste 91%, Android 9 PIE, este cea mai raspandita versiune de Android.

Daca tragem o scurta concluzie, am afla ca cele mai populare telefoane, sunt cele cu ecrane mari, rezolutii FHD+, procesoare cu 8 nuclee, 6GB memorie RAM si ruleaza Android 9 PIE.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des