Acasă Tutoriale telefon 2020 Imbunatateste Receptia Semnalului GPS Pe Android

Imbunatateste Receptia Semnalului GPS Pe Android

124

Imbunatateste Receptia Semnalului GPS Pe Android – In caz ca nu ai un telefon performant dar mai ales “de firma”, este posibil sa ai din cand in cand probleme cu receptia semnalului GPS sau cu conectarea la satelitii aferenti. Exista din fericire o rezolvare valabila atat pentru telefoane dar si pentru tabletele ce ruleaza sistemul de operare Android.

Tutorialul de mai jos se refera in mod strict la dispozitivele bazate pe procesoare MediaTek, dat fiind faptul ca majoritatea telefoanelor si tabletelor “produse” in Romania ruleaza pe platforme MediaTek. Si ma refer la Allview, E-Boda, Serioux, Evolio, UTOK, etc. In proportie de peste 80 % sunt dotate cu acest tip de procesoare, insa metoda se aplica tuturor telefoanelor cu MediaTEK, de la unele modele de Samsung sau LG, pana la Ulefone, Doogee, Elephone, etc. Din pacate, platforma MediaTEK sta destul de rau la capitolul conectivitate GPS, multi utilizatori se plang de semnal slab, conectare greoaie la sateliti, deconectari, intarziere in raspuns, etc

Imbunatateste Receptia Semnalului GPS Pe Android.

Pentru a imbunatati receptia semnalului GPS sau alte probleme legate de conectare vom folosi aplicatia Mobileuncle MTK Tools, aplicatie dedicata platformei MediaTek.

Pentru inceput, descarcati de AICI aplicatia si instalati-o pe tableta sau pe telefon.

Apoi, procedati conform capturilor de mai jos:

Deschideti aplicatia, intrati in Enginer Mode -> Engineer Mode (MTK)

1.2

Apoi Location -> Location Based Service -> EPO

3.4

Apasati acum pe Enable EPO apoi pe EPO (IDLE). asteptati acum cateva minute pana se va descarca fisierul corespunzator. Apoi va deplasati inapoi in meniul Location -> YGPS (apasati)

5

In meniul YGPS apasati in ordinea urmatoare (1,2,3) hot -> full -> AGPS restart

7

Acum parasiti aplicatia si testati GPS-ul. Acesta ar trebui sa fie mai precis si nu ar trebui sa-si mai piarda semnalul sau sa blocheze.

 

124 COMENTARII

  1. Salut! Am un telefon LG Optimus L 5 II E460 (rootat) pe care as vrea sa-l folosesc exclusiv pt gps. Avand problemele expuse in articol cu pierderea semnalului am urmat pasii descrisi dar la pasul EPO download la mine spune “Progres=0” de cateva ori apoi EPO update fail si trece pe EPO idle. Deci nu merge nici la mine. Ma poate ajuta cineva? Telefonul meu e aproape imposibil de folosit pe post de gps in Bucuresti la cat de des pierde conexiunea cu satelitii. Speram citind articolul ca aceasta sa fie solutia salvatoare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here