Connect with us
--------

Stiri despre telefoane

Inca un pas spre inchiderea aplicatiei TikTok

Published

on

tik tok interzis

Inca un pas spre inchiderea aplicatiei TikTok si daca vreti o parere personala, nu mi-ar parea absolut deloc rau daca se va intampla asta si cu drag as scrie o stire despre acest subiect. Terminand cu pareri personale, aflam astazi ca Senatul S.U.A a solicitat chinezilor de la ByteDance (propireterii aplicatiei) sa vanda aplicatia TikTok, aceatsa avand peste 100 de milioane de utilizatori.

Aceasta solicitare este cea mai drastica dintr-o serie de masuri recente luate de oficialii și legislatorii americani, care au ridicat temeri legate de datele utilizatorilor americani ai aplicatiei TikTok , date ce ar putea fi furnizate catre guvernul Chinei.

Reprezentantii companiei au declarat pentru Reuters ca au primit solicitari de la Comitetul condus de Departamentul Trezoreriei pentru Investiții Straine în Statele Unite prin care cer proprietarilor chinezi ai aplicației sa-si vanda actiunile. Daca nu se vor conforma, aplicatia ar putea fi interzisa in Statele Unite.

Advertisement

inchiderea tiktok

ByteDance a confirmat ca 60% din acțiunile sale sunt deținute de investitori globali, 20% de angajați și 20% de fondatori. Ministerul de Externe al Chinei afirma ca nu ar exista dovezi ca TikTok ar reprezenta o amenințare la adresa securitatii naționale. Wang Wenbin, a declarat intr-o conferința de presa ca Statele Unite ar trebui sa înceteze sa suprime astfel de companii.

Astfel de vesti am auzit recent venind dinspre Europa, chiar Romania. In data de 1 martie 2023, Ministrul Digitalizarii din tara noastra, a anuntat ca a inceput o investigaţie pentru a verifica daca exista un risc de securitate la adresa Romaniei. Comisia Europeana si-a somat deja angajații sa elimine aplicatia TikTok de pe telefoanele mobile de serviciu.

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: