Connect with us

Tutoriale telefon

Ce sa faci daca telefonul are pete albe pe sau sub ecran

Published

on

Ce inseamna backlight bleed, se poate repara? Vom incerca sa raspundem la aceste doua intrebari, multe dintre telefoanele mobile cu display IPS LCD, se confrunta cu acest backlight bleed. In general, este o problema ce apare in cazul panourilor IPS LCD mai ieftine si automat, pe telefoanele mai accesibile.

Nu sunt scutite totusi nici unele telefoane mobile mai performante. Spre exemplu, multi au raportat problema in cazul lui Xiaomi Pocophone F1. Nu este un defect foarte grav si foarte multi dintre utilizatori, nici nu isi dau seama de existenta lui. In ultima perioada, pana si cele mai ieftine telefoane se bucura de panouri IPS LCD mai bune. Asta inseamna ca desi acest efect apare, el nu mai este atat de pronuntat, in comparatie cu terminalele mai vechi.

Ce sa faci daca telefonul are pete albe pe sau sub ecran

Ce sa faci daca telefonul are pete albe pe sau sub ecran

In traducere libera, ar insemna “lumina de fundal care sangereaza”. Nu este totusi cea mai potrivita traducere. Insa, daca ne gandim putin, ne putem da seama cam despre ce este vorba. Practic, lumina emisa de ecranul IPS LCD, nu este distribuita uniform si se observa cum “curge”. Acest “fenomen” apare in cazul in care ne uitam cu atentie in partea de sus a ecranului, pe laterale sau jos. Daca avem ghinion, vom observa ca lumina nu este mai puternica in anumite zone.

Advertisement

Cel mai bine, se observa in intuneric si daca afisam pe display un wallpaper complet negru, sau orice alta imagine mai inchisa la culoare. Cel mai bun exemplu, este dat de imaginea de mai jos:

Ce sa faci daca telefonul are pete albe pe sau sub ecran

Pate fi reparat un astfel de display?

Desi in Google Play exista cateva aplicatii care pot testa si depista efectulnu exista si solutii, tot la nivel de aplicatie. Si asta deoarece, nu este o problema software. Deci, in afara de garantie, nu prea ai ce sa faci. Probabil nici garantia nu va rezolva problema, este posibil ca toate modelele din gama respectiva sa sufere de asa ceva.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Anonim

    septembrie 15, 2019 at 12:32

    si un dictionar alaturi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des