Acasă Tutoriale telefon Vezi parolele retelei WiFi la care te-ai conectat cu telefonul

Vezi parolele retelei WiFi la care te-ai conectat cu telefonul

5

Vezi parolele retelei WiFi la care te-ai conectat cu telefonul – In caz ca nu stiati, va spun ca meniul ce cuprinde zona de WiFi este unul ceva mai stufos decat v-ati fi asteptat. Adica nu exista numai casuta in care completezi parola si te conectezi la internet.

Sunt si meniuri usor mai ascunse, este adevarat ca nu unele pe care le folosim zi de zi. De-a lungul perioadei de utilizare, un telefon mobil se conecteaza la zeci, poate sute de retele WiFi. Desigur, cea de acasa este principala si deja stiti foarte bine ca se conecteaza singur.

Dar exista WiFi si la locul de munca, la bunici, pe strada sau in troleibuz, la hotel sau la magazin, intr-o institutie publica sau privata, etc. Adica pe oriunde te duci, exista cate o retea WiFi la care te poti conecta. Nimic anormal pana aici, probabil ca daca ai setat corect telefonul, acesta se va reconecta automat la toate aceste retele.

Introduci parola pentru prima data si apoi nu mai ai probleme. Dar nici nu vei mai sti care era parola respectiva. Si poate vei avea vreodata nevoie de ea. Posibil sa vrei sa conectezi un alt telefon sau o tableta, posibil ca un prieten sa doreasca asta si sa nu poata obtina parola de la sursa.

Rezolvarea se afla in meniul telefonului tau, toate parolele pe care le-ai introdus sunt stocate in interior. Sunt oarecum secrete, dar am sa va arat o modalitate simpla de a le vedea. Trebuie sa intri in meniul de setari, WiFi si retea. Apoi, apasa pe reteaua la care esti conectat.

Dupa ce apesi, vei vedea ca ti se afiseaza o lista de retele disponibile. Acestea pot fi aratate direct cand intri in meniul WiFi. Oricum ar fi, deruleaza lista de retele care sunt disponibile in acel moment si vei ajunge la “retele salvate”. Deschisi si vei vedea lista la care telefonul tau a fost conectat.

Parolele retelei WiFi

Apasa pe una dintre ele si se va deschide o fereastra in care vei avea posibilitatea sa distribui. Dupa ce apesi pe “distribuiti”, vei vedea ca apare un cod QR si undeva mai jos, parola acelei retele. Asta a fost tot, ai aflat ce parola are reteaua respectiva.

5 COMENTARII

  1. Pe un Realme GT 5G (Android 11) merge doar la reteaua pe care esti conectat. La restul nu am decat optiunea de stergere din lista de retele salvate. Pe un mai vechi OnePlus 5T(Android 10) merge.

  2. Uff, iar te complici aiurea si nu ajuti nici pe altii
    Se poate face foarte usor partajarea retelei wifi prin qr cod in cateva secunde. Deschizi meniul wifi la ambele telefoane cauti unde scrie qr code ( cred ca la toate apare acer qr ) partajare sau primire la celălalt si gata. Totul dureaza maxim 5 secunde. Nu trebuie sa notezi nici o parola 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.